Факти / Знаете ли, че?

Всеки се поти!

Човешкото тяло притежава уникална система за регулиране на топлината и потта е част от тази система. Всеки се поти повече, когато е топло, когато се движи активно, когато е под стрес или когато е развълнуван. Това е естествено!

Потта не мирише

Човешката пот се състои от 99% вода, но в някои зони има по-висока концентрация на соли, хормони и мастни киселини, като тази концентрация е специфична и индивидуална за всеки от нас.

Бактериите се развиват ускорено, където има застояла пот

Прясната пот няма осезаема миризма, но потта под мишниците е рай за бактерии. Сложният начин, по който нашите индивидуални бактерии работят в комбинация с нашата индивидуална пот е причината за появата на неприятна миризма. Външни фактори, като храна и химикали могат да допринесат за аромата, но обикновено жените миришат по-слабо и по-остро, а мъжете по-силно и по-кисело.

Някои места се потят повече от други

Бактериите обичат топли, влажни места, така че подмишниците предлагат перфектната среда за развитие на неприятни миризми. В допълнение, в тези зони има специални, изключително интензивни потни жлези, което допълнително обяснява, защо неприятните телесни миризми се появяват първо там.

 

Потта има повече от една функция

Освен да регулира телесната температура, поттa има важна функция при комуникацията ни с другите. Телесната миризма влияе на поведението, привлича потенциални партньори и дори ни помага да изберем правилния. Ето защо потенето започва да се забелязва чак по време на пубертета.

Работете заедно, не причинявайте увреждане

Здравото тяло изпълнява функциите си чрез потенето и последното нещо, което бихте желали, е да запушите порите, откъдето излиза потта. Така работят антиперспирантите - чрез соли или химикали те създават "тапа", която да намали отделянето на пот. Дезодорантите, от друга страна, се борят с бактериите - убиват ги, ограничават растежа им чрез ензими, свързват ги с абсорбатори за миризми, за да прикрият неприятните с приятни аромати. Нашите дезодоранти предлагат най-нежната опция - ефективно действие, което запазва естествените регулиращи функции на тялото.

 

Бъдете натурални, обичайте тялото си

Натуралните етерични масла, като тези които използваме в нашите дезодоранти, имат и антимикробно действие, което забавя растежа на бактериите и предотвратява неприятните миризми преди да са се развили. Натуралните етерични масла имат също така прияни и напълно естествени аромати, които покриват силните миризми с приятни аромати. Нашите дезодоранти не съдържат алуминиеви соли, т.е. не запушват порите, и не влияят на естествените процеси на тялото. Изпробвайте ги и ще разберете, че това е единственият път към истинската свежест.

Открийте новите рол-он дезодоранти

Цитрус – натурална свежест

Игрив и свеж аромат за всеки. С естествени етерични масла от лимон и Май Чанг. Освежете и дайте енергия на тялото си.

Научете повече

Нар – чувствена свежест

Екзотичен, женствен аромат на етерични масла от страстен портокал, сладка давана и кадифена ванилия. Подгответе се за прилив на неизчерпаема енергия.

Научете повече

За мъже – ободряваща свежест

Активен, мъжествен аромат с етерични масла от Май Чанг, дървесен розмарин и ветивер. За 100% свежест през деня и през нощта.

Научете повече