Бреза

Изобилие от съставки, които дават нов тласък и енергия на собствената ни система

Пролетно пробуждане

Асоциирана с красивата скандинавска богиня Фрея и нейния плащ от пера, брезата е била определена за свещено дърво и се е считала за символ на добродетелността в популярните вярвания на германските и славянските народи. Да се донесе дърво от бреза като символ на пробуждащата се пролет е обичай, оцелял и до днес – цъфтящата през май бреза може да се открие по площадите на много германски села и градове през пролетта. Според традицията ергените подаряват на своята възлюбена украсено дърво от бреза – може би като символ, който да запази нейното здраве и красота.

Подмладяване на тялото

Сред германците сокът от бреза е бил познат като средство за разкрасяване и подсилване. Използвали са го срещу треска и заболявания на стомаха, докато отварата от брезови листа е била използвана за лечение на кожни болести и рани. В Северна Европа и Русия брезата е била позната като помощно средство за намаляване на теглото – ценните съставки като витамин С активират естественото изгаряне на мазнините.

Когато съдържащите се в брезата флавоноиди се приемат вътрешно, те също така пречистват и спомагат за предпазване на клетките, като стимулират метаболитната активност и пренасят излишната вода от тъканите. Този диуретичен ефект традиционно е бил известен като „пролетно лечение“.

Продуктите от бреза на Weleda включват пролетни сокове за подмладяване и продукти за грижа за тялото, които изглаждат и пречистват кожата.

Изглажда кожата и подобрява вида й
Грижа от природата за кожа с целулит
Сертифицирана органична напитка с екстракт от брезови листа