Просо

Растение-чудо с подхранващи свойства за здрава коса и скалп

Задълго забравено, просото е възстановено на полагащото му се място като растение-чудо с богати подхранващи свойства. То произлиза от горещи райони, има дълго, тънко и гладко стъбло и е така изградено, че да абсорбира космическа светлина, слънчеви лъчи, въздух и екстремна жега. В природата излагането на толкова интензивна светлина и сух въздух обикновено води до изсъхване, но за да се защити, просото изгражда защитен силициев слой, най-забележим в  люспите. Благодарение на тази специална особеност просото притежава изключително силни защитни и предпазващи свойства.

Осигурява сила от природата

Запазването на здравословно състояние е антропософски принцип и в съответствие с него просото се грижи за здравето на нашата коса. Минерали и микроелементи като силиций, желязо и магнезий са толкова важни за просото, както и за тялото ни като градивни елементи на кожа, коса и стави.

За здравословен старт

Здравата коса, независимо от възраст, пол, цвят или дебелина на косъма, се характеризира със силна форма, естествен блясък и лекота на разресването, защото съдържанието на мазнина и влага е в равновесие. Ако вече имаме здрава коса в нормално състояние, тогава просото подобрява защитните и структуриращите й свойства. Здравата коса блести естествено, благодарение на гладките кутикули, които отразяват светлината лесно. Екстракти от люспите на просото също подкрепят устойчивостта и внимателно поддържат здрава коса и скалп. Ето защо ние използваме тези екстракти за нашия шампоан.