Овес

Подхранващи и възстановителни свойства за гладка и лъскава коса
Във вековната мъдрост овесът е известен като зрънцето, което дарява сила на хората. Когато настъпи време за жътва, овесът, характерен за северния климат, е последната култура, която се събира от полето, като допълнителното време той използва за абсорбиране и складиране на слънчева светлина, въздух и топлина.

Елементът вода е много важен за жизнената енергия на овеса. Поради мощната си коренова система и продължително развитие на полето овесът абсорбира големи количества вода от почвата, като поема ценния силициев диоксид в течна форма докато расте. В сравнение с други житни култури овесът притежава уникалното свойство да абсорбира и комбинира интензивно двете крайности (топлина и вода). Този процес е предпоставка за всички хранителни и метаболитни процеси в живите организми, а овесът се справя изключително с тази задача.

Спецификата на овеса

Потокът от вода се придвижва по-интензивно в цялото растение, отколкото например в пшеницата или просото и това прави овеса толкова специален. През отличителните снопове зрели класове се пренасят големи количества основана на минерали силициева киселина, фосфор и желязо.

Овес за суха и увредена коса

Съдържанието на тези природни вещества в екстракта от овес може да се използва за подпомагане възстановяването на нормалната структура на косата и скалпа. Това е начинът, по който овесът, чрез структуриране и възстановяване, подпомага косата в изпълнение на основната й функция да защитава, затопля и обвива човешкия организъм. Ако косата е суха и изтощена, активните съставки на овеса намаляват нейното накъсване и цъфтеж, като заглаждат епидермиса й. Гладката и възстановена коса отразява светлината най-добре. Резултатът е естествено бляскава и гладка коса.