Ратания

Поддържа здрави венци и зъби

Лесно може да бъде пренебрегната

Ратанията е растение, което никога няма да спечели конкурс за красота. Този гъст храст обича сухи и скалисти местности и няма да ви направи впечатление от пръв поглед. Но подобно на много растения, които се пренебрегват с лека ръка, неговите вътрешни качества са забележителни. Родината му е в подножието на Андите в Боливия, Перу и Еквадор, където местното население винаги е гледало на ратанията като лечебно растение, особено при възпаления в устата.

Поради нарастващата популярност на растението износът през последните години се е увеличил значително, което от своя страна застрашава самото съществуване на ратанията. Поради тази причина от 40 години си доставяме ратания от определени места в Перу, където се придържаме още по-отдадено към устойчивото и социално отговорно събиране на диви растения. Винаги вземаме присърце опазването на естествената среда и хората. 

Изключителни вътрешни свойства

Коренът на ратанията съдържа танини, които имат успокояващ ефект и които извличаме от много години, за да ги използваме в алкохолен екстракт в нашата серия за грижа за устната кухина. Техният специфичен червеникав цвят устоява на обработката и е видим и в крайните продукти. Танините подсилват и укрепват венците, като същевременно облекчават раздразнението в устната кухина. Здравата устна кухина и здравите зъби ни правят не само красиви и ни карат да се чувстваме добре, но също така са важен фактор за здравето на целия организъм. 

Паста за зъби с ратания