Облепиха

Плод с енергизиращ и тонизиращ ефект

Вкопчена упорито в скалистата почва с гъстите си корени, които проникват в неплодородната земя, облепихата оцелява и си пробива път, като се нуждае от много малко, за да разцъфти. По време на целия си жизнен цикъл облепихата демонстрира способност да комбинира издръжливост и жизнена сила. Това е намерило отражение и в кореновата система, която се простира в радиус до 12 метра. Облепихата може да вирее в оскъдна, почти враждебна, пореста почва, без да поема никакви хранителни вещества от земята, като с лекота надделява над такива предизвикателни за растежа условия. Но облепихата има едно важно условие: слънчева светлина.

Отбраняващият се храст с твърди, изострени листа и множество шипове истински боготвори слънцето. Ярките, златисто-червени плодове абсорбират слънчевите лъчи и поемат енергия от тях, като ги превръщат в ценни витамини. Тези трудни за бране плодове са много повече от хубава гледка: изпълнени с разнообразни витамини, те укрепват човешкия организъм отвътре и отвън.

Стимулира имунната система

Издръжливостта е най-очевидната характеристика на облепихата. Ярките плодове съдържат изключително високо ниво на витамин С, но също и на витамин В12 (кобаламин), който е особено важен за вегетарианците. Особено по време на студения сезон с малко светлина нашата имунна система може да използва складираната в плодовете слънчева светлина, което спомага за възобновяване на саморегулативните функции на системата чрез лесното усвояване на естествените биологични витамини. Това от своя страна спомага за повишаване на общото ниво на енергия и за подсилване на имунната система. 

Приятел на слънцето

Освен това облепихата е и истински експерт по красота. Богатото масло от семената и вътрешността на плода предпазва кожата и усилва защитната й функция. Високото съдържание на линолова и линоленова киселина, палмитолеинова киселина и витамин Е успокояват кожни раздразнения. Каротеноидите, които придават оранжево-червения цвят на облепихата, както и осигуряват неговата специална връзка със светлината, въздуха и топлината, правят това растение особено подходящо за предпазване от слънчево изгаряне, както и за подпомагане възстановяване на вече увредена от слънцето кожа. Тя предотвратява изсъхването на кожата и подпомага здравословното взаимодействие на енергиите вътре в нея. В нашата серия продукти за грижа за кожата с облепиха ние отбелязваме това универсално качество за жизненост и издържливост.

Свеж, витализиращ душ гел с натурални органични масла
Нежно докосване от подхранващи съставки за жадна кожа.
Интензивна хидратация за тяло при суха кожа
Сертифициран плодов сок с натурални подсладители захар и мед
100% натурален сок с витамин C