Тайната на бебешката кожа

Сетивен орган и защитно покритие

Бебешката кожа е изключително чувствителна, тънка и се нуждае от специална защита. След раждането, Вашето бебе губи защитната топлина на тялото на майката и единствената бариера между него и външния свят е неговата кожа. Ето защо кожата се нуждае от специална помощ, за да извършва тази важна функция.

 

Особености на бебешката кожа

Бебешката кожа е пет пъти по-тънка от тази на възрастните, което означава, че тя поглъща външно нанасяните субстанции по-бързо и реагира по-чувствително. Всъщност, кожата на Вашето бебе все още се развива и роговият слой постепенно предлага нарастваща защита от външни влияния. Киселинната мантия и бариерната функция трябва също да се развият. И тъй като потните жлези все още не са напълно формирани, малкото телце се бори само, за да регулира топлинния си баланс.

Бебетата се нуждаят от затопляща, защитна мантия след раждането. Не става въпрос само за естествените, дишащи материи, които се използват за повиване и обличане на бебето, но и в частност за продуктите за нежна грижа и любящ контакт кожа в кожа. Защото нежният, любящ контакт кожа в кожа допринася изключително много за развитието на бебето.

„Вашето бебче научава много за света чрез своята кожа. С всяко докосване бебето открива нов поглед към света.“

От какъв тип грижа се нуждае кожата на Вашето бебе?

Отговорът: през първите няколко месеца е важно да не се прекалява с продуктите, които използвате върху бебешката кожа. Много неща могат да се избегнат – например бебето няма нужда от балончета във ваната. Една баня седмично определено е достатъчна през първите няколко месеца, а през останалото време бихте могли да почиствате бебето с влажна мека кърпа. След къпане или вана Подхранващото мляко с невен защитава кожата на Вашето бебе и я хидратира.

Зоната на пелените е най-чувствителната част от тялото. Влажната топла среда е предизвикателство за развиващата се кожа и може да предизвика развитието на бактерии. При всяка смяна на пелените е хубаво да почиствате кожата с топла вода, мека кърпа и след това да се погрижите за нея с няколко капки Олио с невен за масаж и почистване, без аромат. Също така, добре е за кожата да оставите бебето да помаха малко с крачета преди да сложите пелената. Кремът против подсичане с невен осигурява защита и предпазва от зачервяване.

 

Въпрос на съставки

Тъй като бебешката кожа е специфична, продуктите за грижа трябва да бъдат специално съобразени с нейните нужди. Няколко, но наистина висококачествени, съставки са идеални: съставът на растителните масла наподобява състава на хидролипидния слой на кожата. Така продуктът се слива с естествения защитен слой на кожата и благодарение на естествените съставки, не създава запечатващ филм. Това означава, че деликатната кожа може да диша и да се развива, като същевременно е защитена с продукти от нашите натурални линии.

Серията на Weleda за грижа за бебета и деца съдържа само висококачествени съставки и осигурява на деликатната бебешка кожа всичко, от което има нужда в този важен етап от живота и развитието.

„Деликатната бебешка кожа е много специфична. Тя има нужда от топлина и защита.“

Подхранващо мляко с невен

Меко, хидратиращо и успокояващо мляко за деликатна кожа

Крем против подсичане с невен

Нежна защита срещу раздразнения на деликатната кожа