Сезони на живота

Философията на Weleda е, че остаряването е естествен процес – не желаем да го спираме и не желаем да направим никого по-млад. Вместо това, искаме клиентите да се чувстват и изглеждат добре, като помагаме на вътрешната красота да изпъкне през всеки етап от живота. Вътрешното излъчване е много важно за нас.

Hair Care Mood Visual Laughing - Weleda

Свят на постоянна промяна

Това е толкова добре известно и толкова очевидно, но не го забелязваме – естественият свят около нас е в постоянно състояние на ритмична промяна и развитие. И точно както сезоните демонстрират цикъла на природата, така и нашите тела постоянно следват регулярен ритъм на промяна. Със завършването на всеки седемгодишен цикъл клетките на организма се обновяват и на всеки седем години имаме възможността за коренна промяна на съзнанието.

От физически растеж до духовно израстване

Антропософията възприема, че тези седемгодишни цикли са като вододел в нашия живот и показва как при преминаване през тях може да се наблюдава появата на различните аспекти на човешката същност. През първите три седемгодишни периода (възраст от 0 до 21 години) организмът се развива от детството до зрялата възраст. След завършване на тази физикална фаза настъпват три седемгодишни периода (възраст от 21 до 42 години) на развитие на духа и душата. През този етап си задаваме въпроса – Кой съм аз? Как бих искал да живея? Кое в моите интереси и способности ме прави различен? На възраст от 42 до 63 години постепенно се развиват умът и така нареченото „по-висше аз“. През тази фаза от живота ние започваме да служим все повече на другите хора и сме в позиция да споделяме нашите познания и да насочваме другите. Тези промени не винаги протичат спонтанно или в състояние на спокойствие и удовлетворение. Понякога за стимулиране на личностното развитие са необходими катаклизми и кризи. Добрата новина? Ако съзнателно приемем тези промени, знаейки че те се случват, имаме голям шанс активно да насочим живота в нова посока.

Живот между крайности

От какво се нуждае кожата на възраст от 21 до 28 години

Младите възрастни са в най-цветната фаза от техния живот. Най-накрая те са достатъчно самостоятелни, за да открият какво предлага светът и много неща се променят за тях. В този етап от живота се колебаем между вълнението на откривателството и желанието за сигурност. Постоянната промяна често се отразява на кожата, която може да е суха и деликатна, но също и замърсена и склонна към възпаление.

Растението ирис има естествен талант за балансиране на крайностите. Стеблото регулира влажността толкова добре, че растението може да вирее в блата, но също така без усилия да преодолява изключително сухи периоди. Като водещо растение в нашата серия за грижа за кожата ирисът осигурява именно тези свойства в продуктите, предназначени за млади възрастни. Той подкрепя способността на кожата за самостоятелно регулиране, улеснявайки възвръщането на здравословния баланс. 

 

Дневен крем с ирис

Балансирана хидратация на кожата за дами на 20+ години – за суха към много суха кожа

Емулсия с ирис

Естествена хидратация за нормална към комбинирана кожа през деня и нощта, подходяща за нанасяне под грим.

Нощен крем с ирис

Богат крем за суха, дехидратирана кожа за дами на 20+ години

Разцвет в живота

От какво се нуждае кожата на възраст от 28 до 42 години

Достигайки 30-годишна възраст установяваме, че животът има по-дълбок смисъл. Целта не е само да се изпитат възможно най-много усещания, а по-скоро качеството и въздействието им. Работа, семейство, отдих, приятелства – в тази фаза от нашия живот жонглираме с много задачи едновременно. В емоционален план често се движим между младежката жизнерадостност и спокойствието на възрастните. Кожата ни преминава през сходни промени – все още е млада и еластична, но възникват първите мимически бръчки и тя вече не се адаптира толкова бързо към стреса, както преди.

На този етап от живота красивата шипка предлага така необходимата хармония и регенерация. Розата е едновременно нежна и издръжлива, комбинирайки противоположностите и балансирайки флуктуациите. В нашите серии с шипка, предназначени за грижа за лице и тяло, маслото от семена на шипка подкрепят структурата на кожата и й помагат да задържи естествената хидратация. Също така шипката деликатно укрепва кожата, така че първите бръчки намаляват.

Дневен крем с шипка

Ефективна грижа за кожата за 30+, за защита от първите следи на остаряването

Нощен крем с шипка

Богат нощен крем за лице, който подхранва и изглажда кожата.

Околоочен крем с шипка

Нежна грижа без парфюм за деликатната кожа около очите във възрастта след 30 г.

Емулсия с шипка

Нежен хидратиращ продукт, който изглажда и защитава кожата във възрастта след 30 г.

Животът в неговото многообразие

От какво се нуждае кожата на възраст от 42 до 56 години

С остаряването опитът ни става по-богат. Утвърдили сме се и сме здраво стъпили на земята, в пълен контрол сме и развиваме лична харизма – това, което някои наричат „характер“. Докато по-рано през живота сме гледали основно към бъдещето, сега осъзнаваме по-добре значението на миналото. Но тази жизнена фаза не е точка на застой, а по-скоро опорна точка, от която отново могат да възникнат нови посоки.

Нарът е растение, което идеално отразява това състояние на баланс. Неговите етапи на развитие не са последователни, както при повечето растения, а са взаимосвързани и се преплитат. На всеки етап от жизнения цикъл растежът на растението отразява както миналото, така и бъдещето. Ето защо активните съставки на нара са толкова подходящи за кожата в тази възраст. Тогава кожата започва да задържа по-малко влага, по-бързо се изсушава и загубва своята сила и еластичност. Сериите за грижа за лицето и тялото с нар са чудесен спътник за тези промени, подкрепяйки регенерацията на кожата и активирайки клетъчното обновяване. 

 

Дневен крем с нар

Обновява и защитава, за блестяща кожа за дами на 40+ години.

Нощен крем с нар

Регенерация през нощта за дами на възраст 40+ години, с антиоксидантна защита на клетките

Околоочен крем с нар

Специално разработен за зоната около очите

Вътрешна красота

Ние откриваме красотата в почвата, която използваме, растенията, които отглеждаме и партньорствата, които изграждаме при зачитане на човешкия дух и уважение към естествения свят. И разбира се виждаме красотата във вас.

Вътрешен блясък

Най-доброто от природата

Натурални продукти за здраве и енергия, съобразени с потребностите на всеки човек

Натурална козметика