Кои сме ние

Целта на Weleda е да поддържа, подобрява и възстановява здравето на хората

Баланс между душата и тялото

Създадена през 1921 г. като фармацевтична лаборатория със собствена градина за медицински растения, днес компанията се е превърнала във водещ световен производител на холистична натурална козметика, както и фармацевтични лекарства за антропософска терапия. Откакто е основана, Weleda следва цели, които произтичат от основополагащите й принципи. Нашите продукти са предназначени за подпомагане на хората в тяхното лично развитие, в поддържане, насърчаване и възстановяване на здравето им и в техните усилия за активно физическо благосъстояние и балансиран начин на живот. Тази фирмена политика определя икономическия подход на Weleda и ще остане водещ принцип за в бъдеще.

В служба на хората

Днес  Weleda се предлага в над 50 страни на пет континента. Трите основни фабрики, където е започнала историята на Weleda са в Арлесхайм, близо да Базел в Швейцария; в Швебиш Гмюнд близо до Щутгарт в Германия и във френския град  Юнинг, Елзас. От тези бази и от фирмените клонове по целия свят Weleda произвежда  стотици натурални козметични продукти и хиляди фармацевтични продукти,  като част от тях все още използват медицински растения от собствените ни градини. Отговорното отношение към природата и хората винаги е формирало част от бизнеса ни, от момента, в който Рудолф Щайнер представя визията си за компания в служба на хората и света като цяло. Дали чрез феър трейд, биодинамично отглеждане или подпомагане напредъка на служителите ни, устойчивото развитие е част от корените ни.

Веледа градини

Интервю на Мартин Люис с Роджър Барсби, генерален мениджър на Weleda Великобритания, за историята, философията и етиката на Weleda (интервюто е на английски език).

Weleda днес

Започнала като малка лаборатория в Швейцария, днес Weleda е глобална компания с 2000 служители в 50 страни.

Повече за Weleda днес

Нашите ценности

Седем непроменени основни принципа ни помагат да останем ангажирани с благосъстоянието на планетата, околната среда и хората

7 принципа