Нашето наследство

След повече от 90 години визията ни продължава да е в крак с времето

И до днес Weleda остава вярна на строго установените духовни принципи на своите основатели и техният ефект дава отражение върху цялата компания.

Weleda е основана през 1921 г. от австрийския философ и естествоизпитател Рудолф Щайнер, холандската лекарка Ита Вегман и Оскар Шмидел, химик и фармацевт от Мюнхен, Германия. Компанията и съвременната й дейност все още са базирани на философската идеология и високите ценности на тяхната дисциплина – антропософията.

Как започва

Всичко започва с една болница и една фармацевтична лаборатория.

От 1921 г.

Мъж с визия

Духовният и философски основател на Weleda.

Рудолф Щайнер

Тя прилага теорията на практика

Проницателна жена с неоспорими възгледи за реформата в медицинското лечение.

Ита Вегман

Директор на Weleda в продължение на 35 г.

Поставя началото на производството на антропософски фармацевтични продукти и козметика.

Оскар Шмидел

Компания, основана на атропософията: „мъдростта на човека“

Антропософията е духовен мироглед с европейски корени, който днес е установен по целия свят. Името и формулировката й са създадени от основателя на Weleda Рудолф Щайнер, който превежда значението на името като „мъдростта на човека“.

За разлика от някои съвременни практики в академичните и университетските среди, Щайнер използва термина, като има предвид изследването на духовната сфера чрез научни и духовни опитности и именно на това той посвещава своята работа. Антропософията на Щайнер води своето начало от прецизното научно мислене със също толкова прецизни изследователски методи. Първоначално тя се ограничава до материалния свят, а след това се простира до духовния свят чрез науката.

Антропософия

Трансформирана в модерна компания

Ние като компания влагаме тези ценности във всички наши дейности – в нашето биодинамично земеделие, справедливото отношение към персонала и заинтересованите страни, устойчивите производствени процеси и козметичните и фармацевтични продукти. Продължаваме да се развиваме в много страни благодарение на отдадените хора, които оценяват духа на компанията и днес ние сме водещият световен производител на холистична, натурална и органична козметика и фармацевтични продукти за антропософска терапия.

Разпространен по целия свят научноизследователски метод

Антропософията е основана от философа и естествоизпитател Рудолф Щайнер заедно с колеги единомишленици. Научноизследователският метод повлиява други направления, включително образованието, архитектурата, изкуството и медицината, а влиянието му може да се види всекидневно във Weleda и досега.

Антропософия