Хората са в основата на качеството

Интервю с Биргит Бранднер

Д-р Биргит Бернднер

Биргит е Директор по Глобално осигуряване на качеството и качествен контрол във Weleda и работи във Weleda от 2000 г. Винаги е била запленявана от разнообразието на природата, а във Weleda открива своето влечение към геологията.

Качеството изисква много работа. Но когато всеки служител взима качеството присърце, тази работа се превръща в източник на дълбока удовлетвореност. Като Директор по Глобално осигуряване на качеството и качествен контрол във Weleda, Д-р Биргит Бранднер е отговорна за осигуряване спазването на високите стандарти за качество на Weleda.

Какво стои зад високото качество на продуктите на Weleda?

Д-Р БИРГИТ БРАНДНЕР: Най-важни са хората. Независимо дали става въпрос за разработване на продукт, производство, тестване или дистрибуция, отдадеността на нашите служители в комбинация с най-добрите съставки и систематично координирани процеси винаги е в основата на качеството на нашите продукти. Изключителните критерии за качество на Weleda се коренят в културата на компания - фокусиране върху нуждите на хората, които използват нашите лекарствени продукти или натурална козметика.

А какво означават собствените специални изисквания на Weleda?

ББ: Качеството във Weleda засяга цялостно човека -тяло, душа и характер. Това произтича от нашия антропософски подход, който се отразява в подбирането на високо качествени суровини и нашите специални, в някои случаи дори уникални, производствени процеси.

 

Ние не използваме синтетични аромати, оцветители или консерванти, нито генно модифицирани организми. Нашият най-важен доставчик е самата природа. Природата ни предоставя чудесни суровини за нашите продукти.

"Не използваме синтетични аромати, оцветители или консерванти, нито генно модифицирани организми."

Кои са основните насоки за качество, които се прилагат?

ББ: Weleda е фармацевтична компания, поради което спазваме стриктни законоустановени стандарти. Това дава отражение върху цялостната ни система за контрол на качеството, включително и при козметиката. Изискванията са зададени в Добри Производствени Практики (ДПП) за фармацевтични продукти. Натуралната козметика има свои собствени правила за ДПП, а Weleda спазва и критериите на сертификата NATRUE.

Тези изисквания от трети страни, както и нашите собствени стандарти се прилагат систематично  благодарение на отдадеността на служителите ни, които напълно се отъждествяват с нашите цели по отношение на качеството.

Има ли други специални изисквания по отношение на суровините?

ББ: Да, щастлива съм, че Weleda вече от години е сертифицирана по UEBT. Съюзът за Етична Био Търговия (UEBT) е организация с нестопанска цел, която е разработила цялостни стандарти за устойчиво добиване и употреба на суровини. Поставя се огромно значение върху проблемите, свързани с биоразнообразието, устойчивото развитие и справедливото заплащане, например по отношение на отглеждането на растения в структурно слаби страни

Горда съм, че моята компания действа отговорно в тази сфера. Критериите за моите колеги в снабдяването със суровини и контрола по качеството са изключително сложни и взискателни. Но за нас, това, което постигаме тук, си заслужава усилията.

"Вярваме, че не само отделните съставки, но цялостната структура и често производственият процес правят един продукт ефикасен."

Кое прави крайния продукт толкова ефикасен?

ББ: Ние вярваме, че не само отделните съставки, но цялостната структура и често производственият процес правят един продукт ефикасен. Поради това използваме колкото се може повече натурални съставки. Естествените мастни киселини и етерични масла са нашите най-важни съставки. Ароматът на даден продукт следва да подсилва неговия ефект.

Водещите растения за линията натурална козметика на Weleda също се селектират според антропософските принципи. Нарът, например, е идеален не само заради естествените си съставки, но и защото съответства на етапа от живота на хората, за които е предназначен.

Какво означава качеството лично за Вас?

ББ: Качеството е важно и за мен самата. Моят основен фокус е върху природата - растения и животни. Бих искала да допринеса за тяхното опазване и съм голям поддръжник на етичното стопанисване на животни и на органичното земеделие.

 

Естествените аромати представляват уханието на живота

Д-р Лео Зенгерле, завеждащ Центъра на Weleda в областта на ароматите, обяснява как използваме своите сетива, за да възприемаме света.

Запознайте се с Лео

Чувствителната кожа и влиянието, което оказва върху нашето благосъстояние

Людер Яхенс, немски дерматолог и антропософски лекар, говори относно чувствителната кожа и как тя е свързана с благосъстоянието на душата Ви.

Запознайте се с Людер

Разглеждаме партньорите ни като равни

Суровини. Засаждането на семената бележи началото на всеки продукт на Weleda, а фокусът е върху устойчивото развитие и качеството от самото начало.

Запознайте се с Анет

Подпомагаме развитието на здрава кожа

Деликатната бебешка кожа има специални изисквания и се нуждае от затоплящ защитен слой, богата хидратация и любящ, внимателен допир. Кристина Хиндерлих отговаря на някои от най-важните въпроси за бебешката кожа.

Запознайте се с Кристина