Красота

Как да подготвим сухата кожа за грим

Грим за суха, люспеста кожа - възможно ли е? Особено в телевизията и киното, където високата резолюция позволява да се види и най-малкия детайл в нечие лице, гримьорите често използват много богата база, за да защитят кожата от изсушаване. При премахването на грима същия крем има успокояващ, регенериращ и хидратиращ ефект.

Това от което сухата, люспеста кожа се страхува най-много е от допълнителното изсушаване, което пък може да се получи в следствие на нанасянето на грим. Тъй като естествените ѝ защити срещу загубата на влага са отслабени, сухата кожа се нуждае от специална грижа преди нанасянето на грим. Мултифункционалният крем за лице и тяло Skin Food на Weleda подсилва естествените защитни функции на кожата, като в същото време я прави мека и еластична. Ето защо Skin Food Може да се използва като основа преди нанасянето на грим.

Фон дьо тенът се нанася по-равномерно на добре хидратирана кожа.

За специални случаи (например, фотосесии) Skin Food може да се използва и като хайлайтър. Дава на кожата деликатен блясък, когато се нанася на върха на скулите, под най-високата част на арката на веждите, на моста на носа и в малката вдлъбнатина над гордната устна - т. нар. купидонова дъга.

Грижата за кожата е еднакво важна преди и след нанасянето на грим

След премахвнато на грима, Skin Food успокоява, възстановява и се грижи за сухата кожа.