Красота

Как натуралната козметика помага при суха кожа

Натуралната козметика е много повече от това, което виждаме. С натуралните си съставки, този тип продукти помагат за възстановяването на баланса при суха и много суха кожа. Растителните масла подсилват защитната бариера на кожата с липиди, сходни с тези в нашата кожа, и така стимулират саморегулиращите ѝ функции. Така се постига по-ефективно задържане на влага.

Кожата ни е жив орган. Какво по-добро за поддържане на естествените ѝ функции от продукт за грижа за кожата с натурални съставки? Растителни масла или лaнолин, например, са идеални за целта. Те лесно се абсорбират от кожата и възстановяват защитната ѝ бариера, тъй като са сходни със самите кожни липиди. В резултат от това кожата изсъхва по-малко и получава нужното подхранване без да губи способността си да диша.

Растителните екстракти могат да успокоят и възстановят стресираната кожа

Теменуга

Още известна като Viola tricolor, тази безценна билка се цени заради успокояващите ѝ и хидратиращи свойства. Традиционно се използва при груба, напукана кожа, както и за успокояване на люспеста, белеща се кожа.

Лайка

Тази нежна билка притежава успокояващи свойства и е идеална при деликатна кожа. Често се използва в комбинация с невен за грижа за кожата.

Розмарин

Розмаринът е познат с ревитализиращите си, стимулиращи и тонизиращи свойства. Екстрактът от листа на розмарин подобрява регенеративните процеси в кожата.

Невен

Цветовете от невен нежно подхранват и възстановяват кожата. Важни съставки тук са каротеноидите, флавоноидите и етеричните масла.

Натуралната козметика на Weleda помага на сухата, груба кожа да регулира естествения си воден баланс. Прави я забележимо по-мека и ѝ позволява да задържа повече влага. Така се създава дълготрайна защита за липидния слой на кожата.

Тестовете проведени с доброволци от независими институти доказват, че всички тези ефекти могат да се постигнат със Скин Фуд от Weleda: независимо дали на устните, лицето, лактите, коленете, стъпалата или цялото тяло.