Красота

Кактусова круша: чудо от природата за грижа за кожата

Екстракт от кактус – нова тенденция за разкрасяване и грижа за кожата

Екстрактът от кактусова круша е повече от красиво растение - екстрактът придава на кожата допълнителна хидратация. Изключителните му качества да задържа водата като обитател на пустинята го превръщат в ценна съставка за грижа за кожата.

От пустинята до кожата

Красотата извира от вътре - това се отнася и за кактусовата круша. Зад здравата, бодлива външност, задържаща водата тъкан позволява на растението да издържа и на най-сухия климат. Високите температури и намаляващите водни запаси не са проблем за Опунция фикус-индика. Този обитател на пустинята може да се адаптира и към най-екстремните условия. Истински артист в оцеляванто, може да издържи на продължителни периоди на суша и силно слънце. Тайната?  Кактусовата круша може да съхранява влагата. Благодарение на обширната си коренова система, това растение може бързо да абсорбира големи количества вода след валежи, складирайки я в стеблата, наподобяващи гребла, наречени кладоди.  Със своите плътни, зелени израстъци и сочна среда Opuntia cacti представлява точно обратното на сухата среда, в която вирее. 

Кактусова круша - чудо от Мексико

10 факта за кактусовата круша:

 • Кактусовата круша или Кактус Нопал (Опунция фикус - индика) е вид от род Опунция от Семейство Кактуси.  
 • Расте като храст или малко дърво със стебла, наподобяващи гребла, наречени кладоди, покрити със защитни иглички.
 • Този раклонен вид кактус произхожда от Мексико.
 • Ацтеките са боготворили това божествено растение. Алкохолна напитка се е правила от плодовете му при религиозни церемонии.   
 • Расте на надморска височина от 4 700 метра, отглежда се предимно в Мексико, Африка и Средиземноморския регион.

Научете повече за извличането на екстракта от кактусова круша

 • Опунция е важна земеделска култура. Стеблата често се приготвят като краставици и се консумират сготвени в зеленчукови ястия или сурови в салата.   
 • Ароматните плодове се събират за храна. Овалния, крушовиден плод е оранжево-червен на цвят, когато узрее. 
 • През пролетта и лятото,големи, ярко жълти цветя се зараждат от върха на продълговатите, плоски стебла.   
 • Плодът се развива веднага щом растението цъфне. 
 • Тъй като плодовете извличат хранителни вещества от втвърдените листа, листата се събират преди да цъфнат. 
 • Ако паднат на земята, втвърдените листа, цветове и плодове могат да създадат корени и ново растение да порасте. 

Хидратация за кожата

Зад твърдата си обвивка, кактусовата круша е пълна с подхранващи съставки. Свойствата на това натурално, задържащо хидратацията чудо за полезни и за кожата, превръщайки го в ефективна съставка в продуктите за грижа за кожата. Екстрактът от кактусова круша се извлича от месести стебла, които са съставени главно от слуз. Има хидратиращи свойства и поддържа естествената способност на кожата да съхранява хидратацията. Изглажда кожата и подсилва защитната бариера.  

Кожата ви нуждае ли се от допълнителна хидратация?

Продуктите на Weleda за 24-часова хидратация са леки и освежаващи и осигуряват дълготрайна хидратация. С естествени екстракти от органична кактусова круша и органичен гел от алое вера, тази уникална, лека формула придава на кожата красив, здравословен вид.