Красота

Подходяща грижа за сухи стъпала

Съвети за грижа за стъпалата

Сухата кожа по стъпалата не е нещо необичайно. Стъпалата са подложени на непрекъснато напрежение. Липсата на хидратация води до сухи, напукани пети. Научете как нашият Skin Food може да бъде използван като богата и интензивна маска за стъпалата.

Защо имам сухи стъпала?

Често първите сухи участъци се появяват по петите или глезените. Недостатъчната хидратация в кожата може да причини сърбеж, лющене или образуване на мазоли. Ежедневното напрежение върху краката също изиграва значителна роля. Дисбалансът в съдържанието на масла и хидратация може да доведе до сухи пети. 

За разлика от останалата част от тялото, кожата на краката има по-малко мастни жлези, които осигуряват на тялото защитен слой масла. Това означава, че влагата се задържа по-трудно в кожата на краката ни, което ги прави предразположени към изсушаване. 

Съществуват различни причини за изсушаването на стъпалата. В допълнение към естественото предразположение, храната и грижата за кожата изиграват важна роля. 

Skin Food – Интензивна грижа за сухи стъпала

Нашият Skin Food е невероятен талант. Изпробвали ли сте го като грижа за краката си? Weleda Skin Food осигурява допълнителна хидратация и защита от изсушаване. За допълнителна грижа, кремът може да се използва като маска за крака - например вечер преди лягане. 

Как да го използвате?:

Измийте и изсушете краката си добре, най-вече разстоянието между пръстите. Използвайте количество Skin Food с размер на орех и масажирайте нежно. Кремът трябва да остане видим. За най-добри резултати оставете крема да действа през цялата нощ, като обуете леки памучни чорапи.

5 съвета за превенция на изсушаването

  1. Измивайте стъпалата с хладка вода. Прекалено горещата вода може да изсуши кожата още повече. 
  2. Дишащите обувки ще предотвратят изпотяването. У дома е най-добре да събувате обувките си и да ги оставите да дишат.  
  3. Избягвайте дългите вани с пяна, които изсушават кожата. 
  4. Защитете кожата си от студеното време и се погрижете за нея, стъпалата ни се нуждаят от допълнително внимание в такива условия.  
  5. Пийте много течности. Това е най-доброто средство за здрава кожа (включително и на краката). Избягвайте алкохол и цигари.