Красота

Съвети за грижа за кожата при носене на защитна маска

Красива кожа и комфорт, независимо от защитната маска

Защитната маска се превърна в постоянен партньор в ежедневието ни. Но носенето на защитна маска за продъжителен период от време може да стресира кожата. Маските протриват кожата и причиняват неприятен сърбеж. Често могат да доведат до несъвършенства, пъпки и суха кожа. С подходящата грижа може да осигурите на кожата си защита и спокойствие и да спрете проблемите от самото начало..

Грижа за кожата при носене на защитна маска

Махайте защитната маска, когато е възможно

Маските трябва да се премахват на всеки два часа, за да се даде почивка на кожата. За да избегнете разранявания, добра идея е да сменяте често маската си. 

Поддържайте маската чиста

Маските за лице е добре да се държат в малка чантичка във вътрешния джоб на якето, когато не се използват. Поддържането на маската чиста е важно за превенция появата на несъвършенства и пъпки. 

Несъвършенства и пъпки

Носенето на маска може да причини несъвършенства и пъпки. Много важно е лицето да се почиства внимателно сутрин и вечер и да се премахват излишните замърсявания и себум. Ако сте предразположени към несъвършенства, най-добре е да използвате леки хидратиращи продукти. Избягвайте носенето на грим под маската, тъй като това допълнително ще запуши порите. 

Екстрактът от кора на върба е страхотна съставка, която е богата на салицин и полифеноли и има антимикробни и успокояващи кожата свойства. Спомага за възвръщането на баланса на кожата с несъвършенства и черни точки.  

Сухата кожа и разраняванията

Превантивна защита

Носенето на защитна маска може да доведе до изсушаване на кожата. В този случай, тя се нуждае от богата, подхранваща грижа. Такъв тип продукти подобряват функциите на кожната бариера и защитават кожата от загуба на хидратация.  

Skin Food осигурява превантивна защита срещу загубата на хидратация. Формулиран с естествени растителни масла, подхранва кожата, омекотява я и я изглажда. През деня нанасяйте тънък слой, за да защитите кожата и да подсилите функциите на кожната бариера. Вечер може да нанасяте по-щедро количество и нежно да масажирате кожата, за да спомогнете регенерирането през нощта. Skin Food може да се използва като подхранваща терапия през седмицата. Идеален начин да осигурите превенция срещу несъвършенствата, причинени от защитната маска.

Силна грижа за кожата

Ако страдате от суха кожа, заложете на богата хидратация.  Мултифункционалния крем Skin Food, подхранващият крем илии защитния балсам с невен са подходящи. 

Носете маската си с лекота

За леко усещане под защитната маска, избеете нашите хидратиращи продукти, които имат дълготраен ревитализиращ ефект върху кожата.

Хидратиращият крем с кактус осигурява интензивна хидратация и поддържа кожата свежа през целия ден.  

ХИДРАТИРАЩА СЕРИЯ С КАКТУС

Хидратиращ крем за лице с кактус

Ефективна хидратация за нормалната и суха кожа

Хидратиращ гел за околоочния контур с кактус

Интензивна хидратация за чувствителния околоочен контур

Кактусовата круша е експерт в поддържането на хидратацията. Този екстракт поддържа естествената способност на кожата да складира влагата.