Красота

Защо е важно да използваме хидратиращи продукти?

Как да откриете правилната хидратация за кожата си?

Кожата ни се нуждае от достатъчно масла и хидратация, за да функционира правилно като защитна бариера. Всяка кожа има различни нужди. Ежедневното почистване на лицето може да доведе до увреждане на защитната бариера, за това се нуждаем от хидратация, за да я подкрепим..

Как да предотвратим изсушаването на кожата след измиване на лицето?

Removing makeup and impurities from your face should be a regular part of your daily skincare ritual. However, daily cleansing also removes part of the skin’s protective hydrolipid film. So it’s important to support your skin’s natural protective barrier after cleansing. When washing your face, be sure to use a mild cleanser. Температурата на водата играе важна роля: прекалено топлата вода може да изсуши кожата допълнително. Силните или абразивни ексфолианти за лице и пилинги могат да нанесат сериозни щети на защитната бариера на кожата.  

Как нежно да почистим лицето:

  1. Навлажнете лицето леко с вода 
  2. Използвайте пръстите си или памучен тампон, за да нанесете почистващ продукт и масажирайте нежно по кожата. 
  3. Премахнете излишното количество с мокра кърпа или хладка вода.  

Открийте по-детайлна рутина за почистване на кожата. След почистване, лицето е готово за останалия хидратиращ ритуал.  

Кой хидратиращ продукт е подходящ за мен?

Всяка кожа има свои изисквания към хидратацията. Представяме ви четири ситуации, които да ви помогнат в избора на хидратиращ продукт. 

#1 Кожата ми се чувства добре след почистване. Все пак ми се иска да я освежа след това.

Нормална кожа представлява кожа в идеално състояние, за която все пак трябва да се грижим, за да не се изсушава. Лека, бързо попиваща хидратация с растителни масла като бабасу ще подсилят естествената защитна бариера на кожата и ще осигурят незабавна, дълготрайна хидратация. 

Съвет: При студено време, сухият зимен вятър стресира кожата на лицето, причинявайки изсушаване, тогава препоръчваме по-богат крем с по-високо съдържание на масла.  

#2 Имам комбинирана кожа. Формула, която осигурява хидратация и матов завършек би била идеална.

По-мазните части на кожата се нуждаят от лек флуид с много ниско съдържание на масла, които не омазняват кожата.  Идеален би бил освежаващ, матиращ флуид, който незабавно попива и осигурява дълготрайна хидратация за нормалната и комбинирана кожа. Ако лосион за лице не е достатъчен за леко сухите зони, може да използвате лек крем с ниско съдържание на масла. За бърза освежаваща хидратация през целия ден, използвайте спрей.   

#3 Мисля, че кожата ми се нуждае от хидратация от време на време.

Освежаващ хидратиращ спрей е идеален за интензивна грижа между регулярния ритуал. Независимо дали е лято и желаете да се освежите или зима и желаете да избегнете изсушаване - кожата обожава свежестта. Спрей за лице освежава уморената кожа и доставя незабавна доза интензивна хидратация. Може да се нанася и над грима. 

#4 Как да се погрижа за кожата около очите? Понякога изглжда много уморена сутрин. Желае бързо и ефективно лечение, което да събуди уморения околоочен контур.

Кожата около очите е деликатна и чувствителна. Успокояващ околоочен гел ще помогне за редуциране на умората и превенция на първите бръчки, причинени от изсушаване.  

Продуктите от серията за 24-часова хидратация са формулирани със 100% естествени съставки, извлечени от органична кактусова круша и алое вера, с висококачествени растителни масла. Тази лека формула придава на кожата красив и здрав блясък с дълготрайна хидратация. Открийте повече за  невероятната кактусова круша.

Научете повече за нашето природно откритие

Кожата е нашата естествена защитна бариера

Кожата е нашата естествена защитна бариера и е съставена от рогов слой и хидролипиден филм. Този най-външен слой на кожата, наречен рогов слой, образува бариера между тялото и околната среда. Хидролипидния филм е водно-мастна емулсия. Съставена е от себум, пот, кожни клетки и се освобождава през кожата. Неговия тънък филм покрива роговия слой. Съставът на хидролипидния филм може да варира в зависимост от вътрешни и външни влияние като топлина или студ, възраст, хормони и прием на течности. 

ХИДРАТАЦИЯ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 24 ЧАСА