Бадем

Защитава кожата и възстановява естествената й красота

Истински празник за окото

Разкошно море от цветове в бяло и лилаво – годишното разцъфване на бадемовото дърво е истински празник за окото. Вече повече от 4000 години хората отглеждат това грациозно дърво с костилкови плодове. То се чувства най-добре в средиземноморския регион и в Калифорния, но също така и в източна и централна Азия. Спецификата на бадема се разкрива в хармоничната взаимовръзка между здравата черупка отвън, която осигурява цялостна защита и предпазва богатата на масла и хранителни вещества здрава ядка отвътре.

Богат на здравословни съставки

Бадемът е богат на минерали и витамини. Източник е на ненаситени мастни киселини и висококачествен протеин, а освен това е и много вкусен. Затова вероятно не е изненадващо, че се прилага с голям успех в грижата за кожата. Днес нашият най-голям сетивен орган, кожата, е изложен на всякакви видове изпитания, които включват неблагоприятни влияния от околната среда, стрес и небалансирана диета. Поради тези причини тя може да стане чувствителна, суха и раздразнена. Бадемовото масло е едно от най-ценните масла за кожата, което спомага за успокояване на раздразнена кожа, като я обгръща със защитен слой.

Тъй като маслото от бадем по структура е подобно на външните липидни слоеве на кожата, тя може да абсорбира неговите съставки много добре. Много високото съдържание на ненаситени мастни киселини е здравословно не само за сърцето и мозъка, но също така укрепва хидролипидната мантия на кожата и я защитава от загуба на вода. Витамин Е, съдържащ се в бадема, е известен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и по този начин противодейства на стареенето на нашата кожа. Раздразнената кожа е добре защитена и може да се възстанови и да възвърне естествената си красота.

Mandel Pflegedusche

Душ-гел с бадем за чувствителна кожа

Душ-гел с бадем много нежно почиства и се грижи за кожата.