Цитрус

Освежаващите и тонизиращи свойства на лимона съживяват и повдигат духа ни

Източник на витамин C

Общоизвестно е, че този горчив плод буквално прелива от витамин С. Със защитната си функция лимоновият сок е доказано средство за домашно лечение на настинки. Горещият лимон с мед освежава и дава нови сили, а колкото по-зрял е лимонът, толкова по-интензивно действа плодовата киселина и толкова повече се разгръща нейният стягащ, проясняващ и освежаващ ефект, като Ви дава нови жизнени сили – както отвътре, така и отвън.

Събудете сетивата си

Ароматът му не може да се сбърка. Действа като пробуждане за сетивата ни, носи ни яснота и лекота – свежият аромат на лимона е тонизиращ колкото и живият му цвят. Силните етерични масла на цитруса изпълват цялото растение. Не само че малките бели цветове ухаят прекрасно, но ценните етерични масла се намират и в кората, вътрешността на плода и дори в специфичните листа с овална форма.

Лимоновото дърво също така прелива от жизненост – вечнозеленото дърво със среден размер е единственото, което цъфти и дава плод едновременно почти през цялата година. Само за една година едно дърво може да роди до 1000 килограма лимони.

Лимонът поддържа репутацията си на високодобивна култура от векове. Произхождащо от Северна Индия, лимоновото дърво е обиколило земното кълбо още през Средновековието. Днес то се отглежда от Китай до Испания, като се развива най-добре на плодородна почва при наличие на много слънчева светлина. А то наистина не обича студа – термометърът трябва да показва поне 15-30 градуса по Целзий. При добри условия лимоновите дървета могат да достигнат до величествената възраст от един век.

Освежаващи масла за духа и тялото

Поради тази причина се възползваме от изобилната и преливаща енергия на лимона в нашите продукти. Етеричните масла и чистият натурален сок на плода са доказани важни съставки на фармацевтичните и козметични продукти. За нашата серия продукти за грижа за тялото с цитрус използваме биодинамично отглеждани лимони от Samalita Cooperative в Сицилия, където лимони се отглеждат от десетилетия. Тяхното съдържание на захар, киселинността им и количеството на витамините са особено високи. Ценните етерични масла на нашите лимони не само поддържат и се грижат за кожата ни, но също така и за нашия ум – силният аромат пробужда духа ни и допринася за доброто ни настроение през целия ден.

Масло с цитрус и бадем

Ободряваща хидратация за тялото и духа
Citrus Erfrischungsdusche

Душ-гел с цитрус

Свеж, ароматен почистващ душ-гел, който събужда сетивата

Рол-он против изпотяване с цитрус 24ч.

Лесен за употреба рол-он с натурален лимон, без алуминиеви соли