Нар

Експерт в балансиране на крайности, стимулира регенериращите сили

Символ на красота и сила

Нарът е познат от хиляди години в много култури. Произхожда от древната персийска империя, която е включвала днешна Гърция, Турция, Иран и Ирак и се отглежда предимно в средиземноморския регион, Близкия изток и Индия. В тези култури от древни времена нарът се възприема като символ на красотата, плодородието, чувствеността и силата. Самото растение може да достигне до почтена възраст – някои видове са над 200-годишни. В последните години плодовете на нара бяха преоткрити като елемент в готвенето и новите козметични продукти. 

Научно доказани свойства

Ценното масло от семена на нар е добър антиоксидант и има възстановяващи свойства поради високото съдържание на полифеноли. Тези естествени фитохимикали действат като отлични ловци на свободните радикали, за които се знае, че са отговорни за ускоряването на стареенето на кожата и клетките. Маслото от семена на нар възобновява клетките на кожата, така че тя става стегната и гладка по естествен начин. Многото полезни свойства на нара също така напоследък са потвърдени от многобройни научни изследвания.

Постоянен растеж

Тонизиращият и ревитализиращ ефект на нара върху кожата е засилен, тъй като процесите на развитие на растението не протичат последователно с отчетливи паузи между отделните фази. Вместо това те се вливат една в друга, като се припокриват и се случват едновременно – точно както фазите на живота при човека.

След 40-годишна възраст имаме най-голяма полза от полезните свойства на нара. На този етап от живота поглеждаме назад към натрупания опит и сме в състояние да видим кои сме и кои не сме. Но с напредването на възрастта нашата кожа се променя – жизнеността й намалява, процесите на регенерация се забавят, а признаците на стареене вече не могат да бъдат неутрализирани за една нощ.

Майстор на промяната

Точно по това време нарът може да предостави ценна помощ. Той действа като посредник между противоположностите младост и зрялост, като им позволява да се вливат една в друга и развива среда за проявата на динамични и регенеративни ефекти върху индивида. Така че маслото от семена на нар стабилизира и успокоява кожата в периоди на преход, като привежда вътрешната и външната красота в хармония и ни окуражава да гледаме към бъдещето, изпълнени със спокойствие.

Granatapfel Schönheitsdusche

Душ-гел с нар

Нежен кремообразен душ гел, чувствен аромат

Рол-он против изпотяване с нар 24ч.

Лесен за употреба рол-он с натурални етерични масла, без алуминиеви соли