Производство

Използва успокояващите сили на природата за нуждите на човека

Независимо дали е дестилация, извличане или потенциране, чрез прецизните и подходящи системи за преработка природните суровини стават подходящи за нуждите на човека. За щастие Weleda има богат опит в работата с лечебните и успокоявящи сили на природата.

Натурално и ефективно

Преработваме приблизително 1000 природни вещества в козметични и лекарствени продукти. Но за нас не е достатъчно да бъдат природни – нашите съставки трябва да бъдат и ефективни. Трябва да подпомагат способността на тялото Ви да се самолекува, да възстановяват доброто физическо състояние и да придават вътрешно и външно сияние на цялото тяло. За да гарантираме опазване на естествената ефикасност на нашите съставки, събираме растенията бързо и ги подлагаме на възможно най-малко обработка, като полагаме отлични грижи за тях през целия процес. Фармацевтичните познания и опит на Weleda определят кой е подходящият производствен метод за всеки отделен случай.

На първо място, ние „потенцираме“ всички течности на ръка, като ги разбъркваме леко със специфично движение. (Можете да си го представите, като се преструвате, че държите буркан и го разклащате леко по дължина във формата на числото осем). При всичките ни процеси за топлинна обработка и смесване възможното въздействие на външни източници на енергия е сведено до минимум, като wi-fi и електромагнитната радиация се измерват, минимизират и подлагат на пълно наблюдение в чувствителните зони за обработка.

 

Производствени методи от антропософската медицина

Освен това в антропософската медицина взаимовръзката между металите и природните сили, между микрокосмоса и макрокосмоса също играе важна роля. Така че ние избираме времето за потенциране, като се съобразяваме с календара – например потенциране на сребро никога няма да се проведе при намаляваща луна. За всяко потенциране използваме дестилирана вода, за която считаме, че действа подмладяващо, тъй като притежава качествата на дъждовната вода.

И тъй като вярваме непоклатимо в създаването на красота за всички същества, ние не тестваме продуктите си за грижа за кожата или техните съставки върху животни, както не постъпват и нашите доставчици.

Производствени процеси

При термалните процеси като дестилацията се извличат етерични масла – например от цветовете на лавандулата – с помощта на водна пара. Получените естествени ухания се използват за ароматизиране на различни козметични продукти на Weleda. Мацерацията е друг важен процес за Weleda. При този процес прясно нарязаният невен се смачква и се смесва с алкохол и вода. Две седмици по-късно сместа се пресова и филтрира: резултатът е тинктура от невен – ценен растителен екстракт. Всички тези процеси и стъпките, свързани с тях, споделят обща характеристика – изграждат мост между естественото състояние на съставките и човека и правят достъпно за нас това, което расте в природата, като по този начин се възползваме от естествената грижа и лечебни свойства на съставката.

Сертифициранo от NATRUE

Поради устойчивите методи на производство и поради внимателното използване на природните ресурси, Weleda е сертифицирана от NaTrue – международна организация с нестопанска цел, която има за цел да предостави напътствия и гаранция за потребителите по целия свят чрез предлагането на подробни и строги стандарти за сертифициране. Гордеем се, че сме един от основателите на NaTrue.

Качество на всички етапи

Натуралната козметика на Weleda остава вярна на изключителната грижа и качество, гарантирано през всички етапи oт закупуване на суровини, през производство, опаковане и доставка на готовите продукти.

Обещание за качество

Отглеждане на растения

Градините за отглеждане на лечебни растения представляват важна част от бизнес културата на Weleda още от основаването й през 1921 г. Научете повече за градините на Weleda по света.

Нашите градини

Посеви и реколта

Около три-четвърти от растителните ни суровини са от органично или биодинамично земеделие и от сертифицирана диворастяща реколта. Естествено, ние не можем да отгледаме всичко сами.

Осигуряване на суровини

NATRUE и повече

Натуралната козметика не винаги е изцяло натурална. NaTrue е първият международно признат качествен печат за органична и натурална козметика, който внася яснота в джунглата от етикети.

Сертификати и етикети