Обещание за качество

Усъвършенствана дефиниция за качество

Природните суровини за продуктите на Weleda се подлагат на селективна и чувствителна обработка, така че веществата и активните съставки да могат да развият изцяло своите качества. Холистичното, цялостно разбиране за природата на човека – съставена по равно от тялото, душата и духа – предизвиква широк интерес в антропософията относно начина, по който веществата взаимодействат едно с друго. Това от своя страна води до нашата усъвършенствана дефиниция за качество, чийто резултат са продукти, които действат цялостно и в дълбочина, като носят чудесно усещане за комфорт, когато се използват. Наш приоритет е да предлагаме най-доброто качество на нашите клиенти, пациенти и техните терапевтични нужди, тъй като вярваме, че само внимателно подбраните и преработени природни вещества могат да подпомогнат тялото при изпълнение на многобройните му деликатно балансирани функции.

Продуктите НЕ съдържат: синтетични оцветители, ароматизатори, консерванти, ГМО, силикон, парафин и съставки, извлечени от петролни продукти.

Гарантирано качество във всички процеси

Постоянното развитие на научни методи за тестване също представлява важна част от контрола на качеството. При разработването и производството на нашата козметика продуктите винаги се изработват без синтетични оцветители и аромати, консерванти и генетично модифицирани организми, силикони, парафин, други петролни продукти и синтетични мазнини. Винаги когато е възможно, използваме суровини от сертифицирано органично или биодинамично земеделие и контролирано събиране на диворастящи растения. Тестовете с животни са забранени както в производствения стадий, така и в стадия на разработване и ние винаги ароматизираме продуктите си с натурални етерични масла. Продуктите на Weleda също така се изработват по начин, при който не са необходими синтетични консерванти или консерванти, „идентични с естествените“.

Мотото на Weleda „В хармония с природата и човека“ представлява важен ръководен принцип за цялата верига на производство на всички натурални козметични и лекарствени продукти. Суровините, опаковъчните материали и готовите продукти отговарят на многобройни изисквания, включително съответствие с регулаторните изисквания, съответствие с GMP (добра производствена практика), съответствие с фармакопея, както и съответствие със специфичните национални правни разпоредби в страните на производство и продажба.  Поставяме силен акцент върху материалното и екологично качество на нашите суровини, както и на социалното качество на търговския ни процес.

 

Отглеждани растения

Градините за отглеждане на лечебни растения представляват важна част от бизнес културата на Weleda още от основаването й през 1921 г. Научете повече за градините на Weleda по света.

Нашите градини

От суровина до продукт

Независимо дали е дестилация, извличане или потенциране, чрез прецизните и подходящи системи за преработка природните суровини стават подходящи за нуждите на човека.

Производство

Посеви и реколта

Около три-четвърти от растителните ни суровини са от органично или биодинамично земеделие и от сертифицирана диворастяща реколта. Естествено, ние не можем да отгледаме всичко сами.

Осигуряване на суровини

NATRUE и повече

Натуралната козметика не винаги е изцяло натурална. NaTrue е първият международно признат качествен печат за органична и натурална козметика, който внася яснота в джунглата от етикети.

Сертификати и етикети