Ирис

Поддържа баланса при прекалено суха или прекалено влажна кожа

Ирисът има дълга история като декоративно растение, но за качествата му като лечебно растение също се знае от древни времена. На ириса дори е оказана кралска чест – той краси известния герб на френската кралска династия на Бурбоните. За нас ирисът също се е доказал в продължение на много години с едно изключително качество – здравата му коренова система може да задържа влагата толкова добре, че растението остава с добър баланс дори в периоди на екстремна влажност или суша.

Ирисът поддържа водния баланс внимателно чрез непрекъснат процес на генериране, събиране, задържане и складиране на влажност с помощта на задържащия вода клей и абсорбиращите вещества като захарта и нишестето в коренището (корена). В същото време обаче структурата на листата и стеблото са такива, че ирисът се справя добре по време на голяма влажност, благодарение на своята проста, строга, аеродинамична и изправена форма и уникална структура на цветовете.

Модел за млада кожа

Така че ирисът е идеален модел за кожата, когато става въпрос за регулиране на влагата и поради тези характеристики той е толкова полезен за кожата на млади хора. Когато нормалната, здрава и млада кожа е мека като коприна, стегната, румена, нито прекалено суха, нито прекалено мазна, това се дължи на перфектния баланс между оптимално ниво на влага и безупречен външен вид. Но животът ни около 20-те е пълен с промени – младите хора вземат нещата в свои ръце, опитват от живота във всичките му аспекти и трупат нови преживявания. Този период на промени също често се отразява на кожата, особено през бурните години на експериментиране между 21 и 28. По време на тази фаза от живота кожата често е изложена на екстремни влияния и в резултат на това може да стане чувствителна и суха, замърсена и податлива на възпаление.

Майстор на баланса

Тук откриваме аналогия с ириса: хората имат по-добра способност да балансират регенеративните и дегенеративните функции на всеки орган. По подобен начин ирисът, благодарение на важните си свойства за генериране и адаптиране на влажността, е истински майстор в балансирането на крайности. Красотата, блясъкът и дълголетието на ириса зависят от неговата изключителна способност да балансира, като добавя или задържа влажност според необходимостта. В комбинация с маслото от жожоба и успокояващия хамамелис той регулира кожата добре, така че съдържанието на влага да може да се балансира, а младата кожа да възвърне своята естествена красота.

Балансирана хидратация на кожата за дами на 20+ години – за суха към много суха кожа
Богат крем за суха, дехидратирана кожа за дами на 20+ години
Естествена хидратация за нормална към комбинирана кожа през деня и нощта, подходяща за нанасяне под грим.