Какво означава за нас устойчивото развитие

Устойчивостта е част от нашата идентичност. Нашите фармацевтични продукти и естествена грижа за кожата са полезни не само за вас. Ние се стремим да направим нашия бизнес още по-устойчив и се грижим за климата.

Ние подхождаме сериозно към своята отговорност

Ние сме устойчива компания и сме получили много награди за своята отдаденост. Ние насърчаваме биодинамичното земеделие, здравите почви и справедливите взаимоотношения с нашите партньори за култивиране по целия свят. Точно както биоразнообразието е от жизненоважно значение за нас, така е и наличието на цялостна стратегия за опазване на климата. И в двете области предприемаме проактивен подход към своята отговорност. Ние действаме по начин, който е социално отговорен, екологично чист и икономически успешен.

Умереност и устойчивост

Ние ръководим бизнеса си с чувство за мярка във всичко, което правим. Искаме да вземем само толкова, колкото можем да върнем. Всъщност се стремим да върнем дори повече, отколкото вземаме – това е целта на устойчивото развиие. В някои области от нашия бизнес вече се справяме много добре, а в други работим интензивно за подобряване. Като компания ние изграждаме устойчивост на различни нива. Нашите биодинамични градини и проекти за суровини по света подкрепят устойчивостта на почвите и местните екосистеми. Също така изграждаме устойчивост на социално ниво, като се отнасяме с уважение към нашите дългогодишни партньори за самоусъвършенстване, плащаме справедливи заплати и подкрепяме социални проекти.

Моят личен подход към устойчивостта е, че колкото по-издръжливи сме, толкова по-устойчиви сме.
Д-р Стефан Симер, управител на отдел "Устойчиво развитие"
98
процента от всички генерирани отпадъци се рециклират
100
процента електроенергия от възобновяеми източници се използва в собствените ни сгради на Weleda в Швейцария, Германия и Франция
60
процента от нашата опаковка е изработена от стъкло

Правим много и за опазването на климата

Още с основаването на Weleda през 1921г., става ясно, че начинът, по който правим бизнес, трябва да бъде в хармония с хората и природата. Ние работим за подобряване на биоразнообразието и здравето на природната среда. Опазването на климата е част от това. Работим много в тази посока, като набавяме електричеството си от възобновяеми енергийни източници и подкрепяме инициативи за здрави почви. Също така разработихме стратегия за семена за повече биоразнообразие и напредваме в използването на рециклирани опаковки.

Как предпазваме климата

 • Произвеждаме посредством 100% зелена електроенергия в собствени производствени съоражения в Германия, Швейцария и Франция.
 • Биодинамичното земеделие увеличава хумуса в почвата, която съхранява големи количества въглерод. Ето защо увеличаваме биодинамичния дял на нашите сертифицирани растителни суровини.
 • Сега използваме рециклирани PET бутилки (rPET) в нашата бебешка серия. Само това намалява нашите емисии на въглероден диоксид с 250 тона емисии годишно. Ще продължим значително да увеличаваме дела на рециклирания материал, използван в нашите опаковки.
 • Нашата цел е да намаляваме енергийния си интензитет (потреблението на енергия, разделено на производствения обем) с 2,5 процента всяка година.
 • Разработваме глобална концепция за устойчива мобилност и логистика.
 • Създаваме прозрачност относно истинските разходи за нашите най-важни растителни суровини, включително въздействието върху климата.

Като част от нашето реалното отчитане на разходите (TCA) ние оценяваме разликите между биологичното земеделие и конвенционалното земеделие. Това включва разглеждане на емисиите на CO2, улавянето на CO2, консумацията на вода, замърсяването на водата, консумацията на енергия, ерозията и образуването на почвата. Сравненията разкриват, че биологичното и биодинамичното земеделие имат много по-добър истински баланс на разходите от конвенционалното земеделие.

Природата желае да бъдем добър партньор.
Уели Хъртър, биодинамичен фермер и член на борда на директорите на Weleda

Какво означава TCA?

Реално счетоводство на разходите (TCA) разкрива „скритите разходи“ на операциите на компанията. В допълнение към преките производствени разходи, екологичните и социалните въздействия се изчисляват и се включват в цената на продукта.

Искаме по-добър свят с Weleda

Достатъчно ли е да произвеждаме по-малко емисии или да увеличим рециклираното съдържание на нашите опаковки? Ние не мислим така. Знаем, че има много примери, че светът с Weleda е по-добър, отколкото без Weleda. Например чрез биодинамично земеделие и нашия ангажимент към здрави почви. В други области, като опаковките и опазването на климата, все още имаме работа и сме си поставили нови амбициозни цели. Правим всичко възможно, за да гарантираме, че общият баланс на нашата икономическа дейност става по-положителен.

Признание за нашата ангажираност за устойчиво развитие

Гордеем се с множеството си награди:

 • Sustainable Beauty Awards

 • Green Brands Award

 • Swiss Ethics Award

 • German Sustainability Award

 • Good Brand Award за устойчива опаковка

 • Множество други награди за сертифицирана натурална козметика