Историята ни започва с една визия

Как нашите основатели поставиха нови основи в медицината и грижата за кожата и как продължават да ни вдъхновяват и до днес. Така здравето и красотата могат да се развиват в хармония с природата и хората.

Нашата визия за по-здравословен свят

Преди да бъде основана Weleda, Рудолф Щайнер провежда първия си курс за лекари през 1920г. Тази поредица от лекции е организирана от химика Оскар Шмидел. На следващата година е превзер „Laboratorium at the Goetheanum“ в Швейцария, основан от Оскар Шмидел. В Швебиш Гмюнд в Германия започва търговското производство на лекарства и продукти за грижа за кожата. През същата година Ита Вегман основава сегашната клиника в Арлесхайм в Швейцария. Надграждайки нови идеи, вдъхновени от антропософията, нашите основатели разработиха смела визия, която сближава хората и природата.

Какво е антропософията?

Антропософията изследва връзките. Във Weleda разбирането ни за хармонична връзка между хората и растенията ни позволява да разработваме по-добри натурални продукти. Антропософската медицина предприема холистичен поглед върху човешкото същество и насърчава здравословния баланс между тялото, ума и духа.

Нашето име, Weleda, изразява дълбоката връзка между човешките същества и природата. "Veleda" е титла, която някога е давана на мъдрите жени-лечителки.

Какво вдъхнови нашите основатели

Weleda е основана от хора, които копнеят за по-добро бъдеще и поемат нова посока. Лекарят Ита Вегман и философът и учен Рудолф Щайнер разпознават връзките между природата и човешкото тяло, ум и дух. Те започват да произвеждат лекарства и продукти за грижа за тялото с естествени съставки. Връзката между хората и природата може да се усети в продуктите, които произвеждаме за вашето здраве и красота - както и в начина, по който правим бизнес.

От медицински курс към медицинска лечебна градина

  • През 1920г Рудолф Щайнер провежда серия от лекции на лекари и студенти по медицина. Познати като Първият курс за лекари, той представлява раждането на антропософската медицина.  
  • През септември 1920г физикът Ита Вегман купува "малка къща с голямо ябълково дърво" в Арлесхайм, Швейцария. През 1921г се превръща в първата антропософска клиника, Арлесхайм Клиник (позната като Антропософска клиника Ита Вегман).
  • През 1921г започва производството на фармацевтични продукти и продукти за грижа за кожата вв Швебиш Гмюнд, Германия.  
  • През 1922г първата медицинска лечебна градина е основана в Швебиш Гмюнд, Германия. Днес, ние отглеждаме медицинските растения според принципите на биодинамичното земеделие в осем градини на Weleda по цял свят.  

Нашите продукти са налични по цял свят

Лекари, фармацевти и хора със сходно на нас мислене събраха сили и основаха свои собствени клонове на Weleda по цял свят. Днес може да откриете медикаментите и натуралната ни козметика в над 50 държави. Weleda има дъщерни дружества в 20 държави. Ние добиваме суровините си по цял свят. Като съинициатор и член на Съюзът за етична биотърговия  (UEBT), ние предприехме стриктни етични критерии относно доставчиците ни на суровини. Отглеждаме медицинските си растения според принципите на биодинамичното земеделие в осем градини на Weleda по цял свят.