Често задавани въпроси

Намерете отговорите на някои от най-често задаваните въпроси:

  1. Кои продукти са подходящи за вегетарианци?
  2. Кои продукти са подходящи за вегани?
  3. Кои продукти НЕ са подходящи за диабетици?
  4. Подходящи ли са продуктите за чувствителна кожа?
  5. Защо цветът на продукта е различен?
  6. Защо пастата за зъби има различен вкус?
  7. Изцяло натурални ли са съставките?
  8. Не разбирам съставките – има ли списък с обяснения?
  9. Защо не използваме минерални масла в козметиката на Weleda?
  10. Какво се има предвид с биодинамично земеделие?
  11. Weleda има ли политика относно химичните съставки в продуктите? Например, парабени.
  12. Имате ли политика относно употребата на генномодифицирани съставки в продуктите?
  13. Имате ли политика относно употребата на генномодифицирани съставки в продуктите?
  14. Weleda има ли политика относно географския произход на съставките, които се използват в продуктите?
  15. Weleda има ли политика относно тестовете върху животни?

Кои продукти са подходящи за вегетарианци?

Всички продукти на Weleda за грижа за лице и тяло са подходящи за вегетарианци.

 

 

Кои продукти са подходящи за вегани?

Голяма част от продуктите на Weleda са подходящи за вегани. Всички те са обозначни със специален Vegan знак.

 

 

Кои продукти НЕ са подходящи за диабетици?

Следните продукти на Weleda НЕ са подходящи за диабетици: Еликсир от облепиха Еликсир от трънка

 

 

Подходящи ли са продуктите за чувствителна кожа?

Ако имате чувствителна кожа, винаги препоръчваме да направите тест за алергия с продукта, който искате да пробвате. Продуктите ни са направени с изцяло натурални съставки, но всеки би могъл да е алергичен към някоя съставка, дори и към натуралните. Серията на Weleda за бебета с невен е печелила награди за това, че е подходяща за кожа, склонна към екземи.

 

 

Защо цветът на продукта е различен?

В природата никога нищо не е еднакво, затова трябва да имаме предвид някои естествени вариации в текстурата и цвета. Има няколко продукта, при които това е по-осезаемо, като например Балсам за устни и Крем за бръснене. Поради това имайте предвид, че истински натуралните продукти винаги ще имат тази особеност.

 

 

Защо пастата за зъби има различен вкус?

Тук случаят е същият като при предходния въпрос/отговор. В природата никога нищо не е еднакво, затова трябва да имаме предвид някои естествени вариации във вкуса и аромата. Това може да се отрази от време на време на нашите пасти за зъби, както например копърът в Пастата за зъби с невен може да направи вкуса леко по-горчив. Поради това имайте предвид, че истински натуралните продукти винаги ще имат тази особеност.

 

 

Изцяло натурални ли са съставките?

Имаме много ясни стандарти за нашите продукти:

  • Без синтетични консерванти
  • Без синтетични аромати
  • Без синтетични химикали
  • Без всякакви синтетични съставки
  • Когато казваме „изцяло натурални“, наистина имаме предвид „изцяло натурални“.

Стремим се да използваме само най-чистите добити от дивата природа, органично или биодинамично култивирани съставки в нашите продукти. Токсини, добавки и суровини от минерални масла просто не не се използват. Но за нас не е достатъчно съставките да бъдат само натурални – те трябва да бъдат и ефективни.

Трябва да работят заедно със способността на Вашето тяло да се лекува, да възвръща своето благосъстояние и да излъчва блясък. Поради това, за да сме сигурни, че съставките запазват своята сила, ние ги събираме бързо и ги преработваме възможно най-малко, като през това време полагаме изключителна грижа за тях.

 

 

Не разбирам съставките – има ли списък с обяснения?

От 1921 г. Weleda произвежда изцяло натурални продукти, използвайки съставки от три природни царства: на минералите, на животните и на растенията. Със своите 90 години опит в работата с натурални съставки, Weleda има възможността да предложи сертифицирани натурални продукти, които са едновременно ефективни и приятни за употреба. Растителният свят предоставя по-голямата част от съставките на Weleda.

Терапевтичните растения са фокусът на формулите и възможно най-голяма част от тях се произвеждат в градините на Weleda, където растенията се отглеждат органично, използвайки стриктни биодинамични методи. За по-големи количества или там, където растенията изискват специфични географски локации, Weleda работи с ферми-партньори, които култивират насаждения специално за продуктите на Weleda. Други растения се събират чрез контролирано и сертифицирано събиране от дивата природа. Съставките от животински произход в продуктите за лична грижа на Weleda са само такива, които се добиват без нанасяне на вреда на животните, като например мед, пчелен восък и ланолин.

Всички продукти са подходящи за вегетарианци. Минералите са необходими понякога във формулите, като се извлича само най-чистата форма на минерала. Например калциевият карбонат в пастите за зъби е смлян мрамор, а не широкоизползваният, който се добива в мините и който трябва да се пречиства химически. Нещо, което е необичайно за производител на козметика, е че Weleda приготвя много от растителните суровини в някои от многобройните си производствени обекти.

Те, заедно с всички закупени суровини, са подложени на строги тестове и анализи, за да се гарантира, че са чисти, от най-високо качество и не са замърсени, преди да се използват във формулите на продуктите. Това, което Weleda не могат да произведат сами, се добива чрез етични отношения от партньори от цял свят, както професионални органични производители, така и от новооткрити инициативи. Weleda установява над 100 партньорства, основани на принципите на справедливата търговия, като се отделя специално внимание на справедливото заплащане и възможностите за професионално развитие.

50 процента от партньорите на Weleda, които спазват принципите на справедливата търговия, прилагат биодинамичните методи, като компанията работи към цел от 100 процента. От всички фермери, спазващи принципите на справедливата търговия, се изисква да произвеждат съставки от най-високо качество.

 

 

Защо не използваме минерални масла в козметиката на Weleda?

Weleda никога не използва минерални масла в козметичните продукти и продуктите за грижа за тялото – и това е повече от просто принцип. Въпреки че минералното масло би могло да се приеме технически за „натурално“, тъй като произлиза от земните недра, неговият добив, преработка и пречистване са все процеси, които повдигат въпроси.

В допълнение, ние знаем, че растителните масла, когато са внимателно подбрани и съчетани за правилна употреба, на практика добавят ползи за грижата за кожата, като правят продуктите на Weleda богати, по-чисти и по-добри за Вашата кожа. Минералните масла започват своя живот като част от суровия нефт, който е толкова ценен за развития свят.

Извличан в огромни количества, суровият нефт се дестилира, за да се произведе петрол и други петролни продукти, оставяйки минералните масла като вторичен продукт. След това те се пречистват за козметични цели, но никой не знае какви примеси остават след рафинирането – и това е само първият голям аргумент срещу тяхната употреба. Нашето основно опасение относно минералните масла е, че те се извличат като част от петролната индустрия, не са възобновяеми и допринасят за експлоатацията на земята за твърди горива. Поради тази причина не биха могли да се нарекат природосъобразни.

Точно обратното – органичните растителни масла имат активни качества, които работят добре заедно с човешката кожа на различни нива. Weleda използва редица масла - от семена като сусам и слънчоглед, от плодове като бадем и маслини, както и някои ценни масла от плодове като нар, вечерна иглика и роза. Всяко от тях е подбрано за специфична цел – за добро попиване, за нежност към възпалена или увредена кожа или заради изключителните си подхранващи свойства, които помагат на по-зряла кожа.

Дори някои растителни масла могат да бъдат не толкова полезни, ако не се използват правилно, затова ние наистина познаваме нашите масла и за нас минералните масла просто не съвпадат с това, от което Вашето тяло се нуждае.

 

 

Какво се има предвид с биодинамично земеделие?

Биодинамично земеделие означава, че обработването на земята, животновъдството, производството на семена и грижата за ландшафта се извършват в съответствие с антропософските принципи. Всяко растение се събира в неговия пик, в зависимост от сезона, времето от деня и разположението на планетите във вселената. Във Weleda гледаме на Земята като взаимосвързан жив организъм. Растенията, животните и хората имат вродена красива връзка помежду си и със заобикалящата ги земя.

 

 

Weleda има ли политика относно химичните съставки в продуктите? Например, парабени.

Да, Weleda има много стриктна политика що се отнася до химичните съставки. Просто е - Weleda изобщо не използва синтетични/химични съставки. Цялата серия на Weleda за грижа за тялото е сертифицирана като 100% натурална – от Пан Европейската система за сертифициране BDIH, а сега и от новата глобална сертификационна система NaTrue.

Цялата линия не съдържа изкуствени добавки от какъвто и да е вид – без парабени, без изкуствени аромати („парфюмът“ е 100% натурален, произведен от чисти етерични масла), без изкуствени консерванти или оцветители, без петролни химикали.

 

 

Имате ли политика относно употребата на генномодифицирани съставки в продуктите?

Weleda не използва никакви генномодифицирани съставки от какъвто и да е вид.

 

 

Имате ли политика относно употребата на генномодифицирани съставки в продуктите?

Във Weleda използваме малко количество палмово масло в нашите натурални сапуни. Нашето палмово масло е етично извлечено (от устойчиви източници) и е обект на справедлива търговия от устойчиво управлявани гори в Колумбия и е сертифицирано от Екосерт.

 

 

Weleda има ли политика относно географския произход на съставките, които се използват в продуктите?

За онези важни растителни съставки, които нямаме възможност да отглеждаме сами в градините на Weleda по света, както и за някои диви растения, е гарантиран етичен добив. Weleda изгражда повече от 100 глобални партньорства, спазващи принципите на справедливата търговия. 50% от партньорите на Weleda, спазващи принципите на справедливата търговия в момента използват органични или биодинамични методи, като компанията работи към цел от 100%. Всички фермери от справедливата търговия трябва да произвеждат съставки с фармацевтично качество.

 

 

Weleda има ли политика относно тестовете върху животни?

Продуктите за грижа за тяло на Weleda или отделни съставки не са тествани върху животни (нито от компанията, нито по нейна поръчка).