Ние използваме ценни натурални съставки

Съставена от висококачествени растителни масла, натурални екстракти и етерични масла, нашата натурална козметика е полезна за кожата и за околната среда.

Нашата философия за естествена грижа за кожата

Ние прилагаме холистичен подход в грижата за себе си. Според нас грижата за тялото има ефект не само върху неговата красота, но и върху здравето. Ние разработваме продукти, предназначени да поддържат здравословен баланс между тялото, ума и душата. Опирайки се на мъдростта и добродетелните свойства на природата, комбинираме ефекта на естествените активни съставки за укрепване на собствените сили на кожата. Нашите водещи растения придават специален характер на всяка от уникалните серии за грижа за кожата. Водещите растения са емблематични за нуждите ни в различни жизнени фази и допринасят за ефективността на продуктите. Нарът например има регенериращи и антиоксидантни свойства. Вярваме, че жизнените процеси на природата и на хората са взаимосвързани. Разбирането на тази връзка ни позволява да използваме присъщите ползи на растението.

Нашите активни съставки са извлечени от природата

Натуралната козметика на Weleda съдържа ценни съставки, като натурални растителни масла. Те са комбинирани с натурални етерични масла, растителни екстракти и други висококачествени съставки, за да поддържат цялостната ефективност на нашите холистични формули. Вашата кожа има ли нужда от регенерираща и антиоксидантна грижа или се нуждае основно от хидратация? Ние комбинираме различни масла и екстракти, за да отговорим на специфичните нужди на кожата. Маслата, които използваме в продуктите за грижа за кожата, са получени от кайсиеви ядки, плодовете на аргановото дърво, семена от нар, пшенични ядки, облепиха или вечерна иглика. Извличаме ефективни екстракти от различни растения, като бял слез или задържаща хидратацията кактусова круша. От 1926г Weleda Skin Food се грижи за кожата, благодарение на ефективната си формула с екстракт от органична теменужка, лайка и цветове от невен.

Как се приготвя тинктура от невен?

Ние произвеждаме различни тинктури за различните продукти. Тинктурата от невен, например, е екстракт от цялото растение невен или от определени части в зависимост от продукта, в който ще се използва. Нашите методи за извличане запазват възможно най-много от качествата и характеристиките на растението. Съставките, които използваме, включват алкохол, вода, физиологичен разтвор и масло. За да се създаде тинктура, прясно натрошените растения от невен се смесват с екстрактор. Всяка стъпка от процеса се извършва щателно в контролирана среда. Това гарантира, че невенът освобождава своите вещества и тинктурата е с възможно най-добро качество.

Защо растителните масла за полезни за кожата?

Растенията поглъщат светлината и топлината от слънцето и я превръщат в материя, като например захари. След няколко етапа те се превръщат във вещества, които образуват липиди и се съхраняват в семената. Маслото, извлечено от растителни семена и ядки, е богато на наситени и ненаситени мастни киселини, както и на подхранващи витамини. Чистите растителни масла са сходни по състав с липидите на човешката кожна бариера, така че могат да се абсорбират от кожата и да се метаболизират от тялото. Те проникват лесно в горните слоеве на кожата и поддържат естествените й функции, като допълват съдържанието на липиди и противодействат на загубата на влага. За разлика от растителните масла, минералните масла имат уплътняващ ефект (което означава, че остават на повърхността на кожата) и не могат да се метаболизират от тялото.

Вярваме в прозрачността и пълната информация за нашите съставки

Всички наши натурални козметични продукти включват списък със съставки според терминологията, определена от INCI (Международната номенклатура на козметични съставки), което на пръв поглед може да изглежда озадачаващо. Това е така, защото в Европейския съюз, САЩ и Япония козметичните съставки трябва да бъдат посочени според международно стандартните имена. Искаме да бъдем ясни и прозрачни. Ето защо на нашата уеб страница – и, ако мястото позволява, и на нашата опаковка – ние предоставяме списък на съставките на езика на съответната държава заедно с международната декларация INCI. Това позволява лесно идентифициране на съставките, използвани в нашата козметика.

Какво не съдържат нашите продукти?

Някои козметични брандове изхвърлят микро и течни пластмаси, като силикони, в реките и океаните, което замърсява околната среда. Ние не използваме такъв тип вещества. Нашият скраб за тяло с бреза, например, съдържа екологично чисти восъчни перли от пчелен восък. Вярваме, че качеството и устойчивостта вървят ръка за ръка. Намерете пълния списък на нашите съставки тук.

Ние вярваме, че продуктите са нещо повече от съставки.

Когато използвате натуралната козметика на Weleda, вие се доверявате, че те отразяват нашите ценности 

  • 100% сертифицирана натурална козметика

  • Над 80% сертифицирани суровини от органично земеделие

  • Без микропластмаси, генетично модифицирани съставки и съставки, извлечени от петрол

  • Суровини, добити с уважение към хората, растенията и животните

  • Използване на възобновяеми енергийни източници

  • 100% натурални аромати, разработени от парфюмеристи

Нашата натурална козметика е сертифицирана

Можете да видите колко естествени са нашите продукти от самите опаковки: продуктите на Weleda носят печата NATRUE. Това гарантира, че се поддържат строги стандарти, когато става въпрос за използваните съставки. NATRUE е международна организация с нестопанска цел, с фокус върху натуралната и органична козметика. За да получат сертификат NATRUE продуктите съдържат само три категории суровини: естествени суровини, почти естествени суровини (модифицирани естествени материали) и идентични с природата суровини. Има два различни стандарта за сертифициране, които правят разлика между натурална козметика и органична козметика. Всички сертифицирани от NATRUE продукти последователно се въздържат от използването на синтетични аромати, силикони, микропластмаси, наночастици и суровини на петролна основа като парафини.

Ние добиване суровините устойчиво и отговорно 

Ние отдаваме голямо значение на суровините. Наясно сме, че начинът, по който събираме, отглеждаме и обработваме природните ресурси, оказва дълбоко влияние върху нашата планета. Ето защо ние сме се ангажирали да поддържаме стандартите на организацията с нестопанска цел UEBT. Това означава да подобрим начина, по който доставяме естествени съставки и да се отнасяме с уважение към хората и биоразнообразието.

Научете повече за суровините