Проучваме със знания и страст

Ние сме експерти в холистичната натурална козметика и антропософските лекарства. Ето как изследваме и разработваме нашите продукти.

Ефективни и безопасни

Ефективни и безопасни – всички наши продукти притежават тези две основни качества. Но също са привлекателни, подхранващи, успокояващи, лечебни и ободряващи. За тази цел имаме над 100 специалисти, работещи в областта на изследванията и разработките.

Ние сме експерти в холистичната натурална козметика

Нашата натурална козметика е създадена да поддържа красотата, здравето и цялостно благополучие. Независимо дали крем за ръце, лосион или масло за тяло, или гел за зъби, те се грижат не само за тялото, но и за ума и душата. Нашият дългогодишен научен и дерматологичен опит, както и разбирането ни за хората са заложени във всеки един от нашите продукти. При акцентирането на индивидуалните нужди на кожата, нашите експерти изследват и основните причини зад тях. Вдъхновени от възгледа на антропософията за природата и хората, ние намираме специални решения, използвайки полезни съставки от природата, за да създадем ефективни формули. 

Салутогенезис - здраве чрез самолечение

Какво поддържа здравето на хората? Салутогенезата се обръща към собствените сили на тялото за самолечение, за да възстанови баланса на тялото и ума, предпазвайки го от болести.

Активни съставки и ефективност

Ние прилагаме холистичен подход към разработването и подбора на нашите активни съставки. Разчитайки на 100-годишния ни опит, разработваме формули със съставки от естествен произход, които са ефективни, висококачествени и иновативни.
Преди да изберем нов екстракт за продуктова серия, провеждаме задълбочени изследвания на свойствата както на самия екстракт, така и на растението, от което се извлича. Например, за един от нашите хидратиращи продукти, проучихме кактусовата круша. Могат ли невероятните свойства на това растение да поддържат кожата? Как задържа влагата? Как може да придаде тези качества на кожата?
В натуралната козметика  на Weleda комбинираме специфични активни съставки – растителни екстракти, етерични масла и масла от семена – за оптимално задоволяване на нуждите на кожата. Излизаме и една стъпка напред: заедно с изследователския институт в Швейцария, изследваме как свойствата на растенията са свързани с човешките същества, задавайки въпроси като: Кои растителни видове могат да поддържат състоянието на кожата на хората, които са по-чувствителни? Защо определени части от растението са особено подходящи за използване в подхранващ крем за подобряване на неравномерната текстура на кожата?

Разработването на висококачествена натурална козметика отнема много време и опит.
Д-р Бернхард Ирганг, ръководител на отдел "Натурална и органична козметика"

Натуралната козметика на Weleda е сертифицирана със сертификат NATRUE

Тъй като не съществува официална дефиниция за натурални и органични козметични продукти, през 2008г обединихме усилията си с нашите партньори, за да създадем знак за качество: NATRUE. Отдаваме голямо значение на наличието на прозрачни критерии, които всеки може да провери и разбере. Затова всички наши козметични продукти, от гел за зъби до лосион за тяло, без изключение, са сертифицирани от независими експерти в съответствие със строгите стандарти на NATRUE. Weleda надхвърля изискванията, когато става въпрос за качество. Това ни прави един от най-безкомпромисните производители на натурална козметика.

Специализиран център за разработване на нашите аромати

Нанасянето на продукт Weleda върху кожата означава вдъхновение за сетивата с чиста и естествена ароматна композиция. Ароматите са важна и съществена част от холистичния ефект на нашите продукти. Парфюмеристите на Weleda комбинират натурални етерични масла, за да създават аромати, които поддържат и допълват ефекта на нашата натурална козметика.

Вдъхновени от ароматерапията

Още в първите дни на Weleda етеричните масла са били използвани като активни съставки в нашата натурална козметика и лекарства, като например стимулиращ розмарин или успокояваща лавандула. През годините включихме знанията си, придобити от ароматерапията, в нашия богат опит с ароматите. При разработването на ароматни композиции, нашите парфюмеристи черпят вдъхновение от природата и богатите аромати на цъфтящи растения, иглолистни дървета и листа. Етеричните масла са умело комбинирани, така че чистите аромати на растенията да раздвижат сетивата.

Ефективността на нашите лекарства

Ефикасност, безопасност и качество – това са нещата, които търсим при  фармацевтичните си изследвания. Weleda е модерна фармацевтична компания с дълга история. Много от нашите лекарства са доказали своята стойност в продължение на много години. За да получим още повече знания за ефикасността на лекарствата ни, събираме клинични данни и участваме в университетски изследователски проекти. Също така провеждаме наши собствени предклинични и клинични проучвания, за да доразвием съществуващите лекарства и да разработим нови.

Как работят лекарствата на Weleda?
Да бъдем болни означава, че организмът ни е в дисбаланс. Като допълнение към конвенционалната медицина, антропософската медицина е интегративен подход, насочен към подкрепа на механизмите за саморегулиране на тялото за преодоляване на болестта, когато е възможно и разумно. Антропософските лекарства са предназначени да стимулират естествената ни защита и способност за самолечение. Това е възможно, благодарение на активните съставки, които имат специфичен ефект върху увредените функции на организма.

Как провеждаме нашите изследвания?

Произвеждаме широка гама от лекарствени продукти от 1921г. Днес се фокусираме основно върху провеждането на научни изследвания за ефективността на съществуващите ни продукти и върху разработването на нови. Нашите изследвания се основават на познанията ни за традиционната и антропософска медицина, съчетани със съвременни научни методи за изследване.

Какво изследваме?

Нашите изследвания се фокусират върху области, които в момента засягат много хора: очни заболявания, нарушения на съня и други оплаквания, свързани със стреса, сърдечно-съдови заболявания, храносмилателни разстройства, настинки и кожни заболявания. Ние провеждаме задълбочени изследвания и разглеждаме ефекта на лекарствата, които произвеждаме, използвайки специални фармацевтични производствени процеси. Един от настоящите ни проекти е разработването на иновативно билково лекарство за лечение на нарушения на съня.

Фармацевтичните изследвания във Weleda означават разкриване на нова земя, иновации и предоставяне на ясно научно доказателство за ефикасността на нашите лекарства.
Д-р Алдо Амендола, главен директор "Изследване и развитие"

Ние предоставяме научни доказателства

Близо 300 клинични проучвания са публикувани относно антропософски лекарства. Има много добри доказателства за ефективността на някои лекарства, като Weleda Hayfever Spray (Gencydo) с лимон и дюля.
Един особено убедителен пример е проучването IIPCOS (International Primary Care Outcomes Study), сравняващо конвенционалното и антропософското лечение на остри респираторни и ушни инфекции при възрастни и деца.
Резултатите показват, че лекарите, прилагащи антропософски подход, рядко предписват антибиотици, в сравнение с лекарите, лекуващи пациентите си конвенционално. Въпреки това пациентите, които са получили антропософско лечение, са с по-малко оплаквания и симптоми и като цяло са по-доволни от терапията.