Как работи антропософската медицина?

Лекарствата на Weleda са предназначени да помогнат на тялото да оздравее. Активните съставки, които съдържат, идват от растения, минерали и метали, някои от които обработваме по много специални методи.

Какво всъщност представлява антропософската медицина?

Антропософската медицина е интегративна медицина, която се фокусира върху холистичните нужди на пациента. Тя се свързва с две медицински школи: от една страна, научната, конвенционална медицина, нейните методи и резултати, а от друга страна, духовното, научно познание на антропософията. Двата подхода вървят ръка за ръка. В крайна сметка хората се състоят не само от тяло, но и от душа и индивидуална личност. Изцелението, както го виждаме, не е само в борбата със симптомите, но и в подкрепа на индивидуалния, холистичен път към това да бъдем здрави. Нашите лекарства са предназначени да засилят способността на организма да се самолекува.

Устойчиви и екологични

Антропософската медицина се стреми да помогне както на хората, така и на планетата. Ние се отнасяме към природата с уважение, а екологичните принципи са в основата на нашите фармацевтични процеси. Нашата отговорност започва със суровините и продължава с пациентите. Ние поемаме тази отговорност още повече, като обръщаме внимание на биоразградимостта на нашите продукти и как остатъчните материали могат да се изхвърлят правилно. Нашите лекарства са произведени с активни съставки от природата по начини, пестящи ресурси и в уважително сътрудничество с нашите партньори.

Вие сте част от природата

Природата има мощни лечебни сили. Можете да намерите тази сила не само в лечебните растения, но и в себе си. Тук идват лекарствата Weleda. Те са предназначени не само за премахване на симптомите, използвайки активни естествени съставки, но и да напомнят на тялото за неговите собствени естествени сили за самолечение и да ги активират. Качеството и ефективността на лекарствата на Weleda са не само резултат от нашите естествени суровини и специални формулировки, но и производствените методи.

Лечебни растения - прясно събрани и преработени

Много лечебни растения отглеждаме сами, според принципите на биодинамичното земеделие. Производството на тинктури е само на няколко крачки от нашата градина с лечебни билки. Веднага след прибиране на реколтата, пресните растения се занасят в съоръжението за преработка.
От семената до растенията, през събирането и преработката, до фармацевтичния процес: всяка от многото отделни стъпки служи за трансформиране на силата на това растение в медикамент.

Unique production methods

We have developed unique production methods in order to harness the powers of nature.

"Метално огледало"

Производството на "метални огледала" е уникален процес, който е както времеемък, така и трудоемък. За да се получи "златно огледало", например, малко количество от този благороден метал се втечнява и изпарява чрез постоянно увеличаване на топлината във вакуум. Полученото метално огледало се отлага върху стените на стъклена колба. След това се изстъргва и се обработва до различни лекарства.

Процес на потенциране

Разработихме собствен процес на потенциране, който се основава на класическия метод на Ханеман. Провежда се в специални помещения, които позволяват тиха, необезпокоявана работа. Тинктурите се разклащат ритмично на ръка от нашите специално обучени експерти. Работата по потенцирането изисква умения, концентрация, вътрешно спокойствие и опит. За разлика от много класически хомеопатични лекарства, медикаментите на Weleda обикновено се потенцират само на няколко етапа и следователно съдържат аналитично откриваеми концентрации на активни съставки.

Вегетация на метали

Друг специален фармацевтичен процес, използван от Weleda, е вегетацията на метали. При този процес се получава силно разреден, разтворим препарат от естествен метал, като твърдо сребро. Това служи като вид тор за почвата, в която може да се отглежда лечебно растение. Той позволява на растението да абсорбира метала през корените си, като по този начин потенцира и динамизира метала. По време на цъфтежа растението се прибира и компостира. През пролетта на следващата година този компост се използва за наторяване на нова леха от същия растителен вид. Този процес на потенциране се повтаря още веднъж и след това растението от трето поколение се преработва в лекарствен продукт. Не само съдържа полезните ефекти на растението, но и свойствата на динамизираното сребро, което се активира в продължение на три години като част от жизнения процес на растението.

Rh процедура

Съкращението Rh, което се появява в името на някои лекарства на Weleda и означава „ритъм“. Този фармацевтичен Rh процес – практикуван само от Weleda – се използва за производство на специални водни (безалкохолни) препарати от пресни растения. Сутрин, изцеден сок от растения многократно се загрява до 37 °C и се разбърква ритмично. След това вечер се охлажда до 4 °C и отново се разбърква ритмично. Количеството светлина, на което е изложен препаратът, също се променя според определен ритъм. Получените ферментирали препарати не изискват допълнителни консерванти. Rh процесът, използван от Weleda, в момента се интегрира в Европейската фармакопея (Ph. Eur.).