Пшеница

Спомага за добрата структура и баланс на скалпа

Със своите изправени стебла и типични компактни класове пшеницата често се счита за най-важното житно растение. Описва се и като „главната зърнена култура“.  Тя стои непоклатима между космоса и земята, илюстрирайки балансираното взаимодействие между всички природни стихии – земя, вода, въздух и огън. Резултатът от това е особено богата комбинация от вещества и силициева киселина.

Едно от най-древните растения в човешката история

Пшеницата е едно от най-старите масово култивирани растения в човешката история, като е изпреварена единствено от царевицата. Getreide, немската дума за житно растение, е била изписвана като gitregidi в старонемския език, което означава „притежание“, „реколта“ или „това, което се носи“. Добрата реколта се символизира най-добре от пшеницата; не само вътрешно – като хранително качество, но също и външно като демонстрирано количество. Стеблото на пшеницата може да поеме тегло в класове, няколко пъти по-голямо от собственото му, без да се отклони от центъра си.

При пшеницата сякаш всички сили, които могат да допринесат за по-голям растеж и форма, се пренасочват към балансирани посреднически функции. Това самоограничение в полза на балансираното взаимодействие на природните елементи благоприятства наличието на голямо богатство в зрялото зърно. Пшеницата е особено богата на масло от пшеничен зародиш, линолова и линоленова киселина и витамин С, който действа като антиоксидант.

Истинска грижа за структурата на косата

Тъй като всички съставки на пшеницата са в хармония, маслото от пшеничен зародиш играе важна роля при стимулирането на потока на кръвта в скалпа и допринася за неговата здравина и еластичност. Същевременно хранителните, изграждащи вещества (витамин Е и лецитин) са истинско удоволствие за структурата на косата. Полиненаситените мастни киселини на маслото от пшеничен зародиш могат също да спомогнат за развитието на клетки в корените на косата, като по този начин противодействат естествено на косопада. Маслото от пшеничен зародиш хармонизира протичането на анаболните и катаболните процеси в скалпа: намалява се прекомерното образуване на пърхот и се възстановява нормалният здравословен баланс на скалпа, който е толкова важен за красивата коса.

Заради богатството от полезни свойства сме избрали пшеницата като идеалното водещо растение за добра структура и баланс. Ако скалпът е с нарушен баланс, хармоничното действие на пшеницата носи бързо облекчение. Формулата е проста: здрав скалп = красива коса.