Бял слез

Защитна бариера, която подпомага изграждането на здрава кожа

Успокоява и облекчава сетивата и кожата

Полезните свойства на белия слез личат от ботаническото му име. Althaea произлиза от гръцки и означава „лекуващ“. В древни времена белият слез се е използвал като лечебно растение в Китай, Сирия, Египет и Гърция и най-вероятно е пренесен в Централна Европа едва през Средновековието, за да съвпадне с началото на регулираното земеделие. В наши дни се отглежда върху солени почви в бреговите райони.

На пръв поглед изглежда доста деликатно растение, но всъщност може да устои лесно на липса на вода и на горещина. Подобните на гел вещества в корените и цветовете защитават белия слез от изсушаване, а заради високата концентрация на слизести вещества в корените растението има успокояващи, омекотяващи, защитни и овлажняващи свойства. Неговите нежни, почти бели цветове с лилав оттенък, както и деликатният му аромат, действат много успокояващо на сетивата, което е напълно различно от ефекта, който имат други растения с ярки цветове и интензивен аромат.

Деликатен като бебешката кожа

Точно поради тези причини белият слез е идеален за грижа за бебета. Деликатната, чувствителна и недоразвита бебешка кожа трябва да премине през процес на развитие и приспособяване през първите години от живота. Тя се нуждае от мек, защитен и затоплящ слой, а не от ненужни аромати, които да нарушат баланса й. Белият слез поддържа влагата на деликатната бебешка кожа и стимулира развитието на нейни собствени защитни сили за предпазване от вредните влияния на околната среда.

Нежна грижа за чувствителна кожа

Заедно с теменугата с нейните успокояващи и лечебни свойства нашата серия продукти с бял слез демонстрира защитните свойства на растението особено добре. В допълнение кокосовото и сусамовото масло подхранват интензивно кожата. Съставките, които не причиняват раздразнение, са много подходящи дори при невродермит и при особено чувствителна бебешка кожа.

All images (c) Angelika Salomon