Шипка (дива роза)

Неопитомената красота, чиято сила е хармонията

Царица на цветята, посланик на любовта, символ на красотата и чистотата

Никое друго цвете не ни очарова завинаги като розата

Не е чудно, че розата има почти легендарен статус сред цветята – дори древните вавилонци са отглеждали рози, за да произвеждат ароматни кремове от техните венчелистчета. В минали времена в Китай розите са били отглеждани в терасовидни парцели, тъй като китайците са знаели за техните регенериращи свойства. По времето на Карл Велики хората са използвали венчелистчетата на розите за гаргара и лечебни бани, докато дестилацията на ценното розово масло вероятно е била изобретена в Персия. Етеричното масло се е смятало за изключително ценно, тъй като е било – и все още е – изключително скъпо за добив. Нужни са три милиона цветове за производството на един литър розово масло. В днешно време има безброй сортове и аромати, като приблизително 150 вида са от шипка, две трети от които произхождат от Азия.

Баланс между красота и сила

Вътрешните свойства на растението шипка са от изключително значение - и са особено силни в дивите форми на растението. Шипката лесно поддържа баланса между гладкост и устойчивост, взискателност и адаптивност. Когато са култивирани, розите изкарват навън своята жизненост и хармония чрез своята красота и пленяващ аромат. Шипката (дивата роза), от друга страна, фокусира навътре своите жизнени сили и развива вътрешни екстракти, които създават ценното масло от семена на маслодайна роза.

Масло от семена на шипка изглажда кожата

С множеството си бодли шипката се свива, като ограничава импулсите за растеж навън. По този начин се постига вътрешен баланс. Демонстрация на тази хармония представлява плодът на шипката, „обвит“ в своите семена по особен начин. Балансиращите свойства на розата са също полезни и за здравето на нашата кожа. Истинското масло от шипка успокоява и изглажда кожата, докато ароматът на маслодайна роза подобрява настроението.

Използваме дивия сорт шипка и неговите червени плодове в нашите продукти за грижа за тялото и лицето с шипка. Маслото от семена на шипка е едно от най-ефективните за изглаждане на кожата. Продуктите от нашата гама за грижа за кожата с шипка са особено ефективни след 30-годишна възраст, когато кожата става все по-претенциозна и суха.

Ефективна грижа за кожата за 30+, за защита от първите следи на остаряването
Богат нощен крем за лице, който подхранва и изглажда кожата.
Нежен хидратиращ продукт, който изглажда и защитава кожата във възрастта след 30 г.
Нежна грижа без парфюм за деликатната кожа около очите във възрастта след 30 г.