ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ МИСИЯТА НА WELEDA

Отнасяйте се към почвата - кожата на Земята, както бихте направили със собствената си кожа.

Почвата е кожата на Земята. Жива, дишаща екосистема, точно като нашата кожа. Но една трета от почвата на Земята е деградирала и застрашава местообитанията на животните и растенията, което увеличава емисиите на парникови газове. Повече от век Weleda отглежда растенията, използвани за направата на нашите емблематични продукти, чрез щадящи методи. Ние поддържаме почвата здрава и я правим възможно най-биологична, като работим с принципите на биодинамичното земеделие и си сътрудничим с проекти за регенеративно земеделие по цял свят. В основата на производството на растителни съставки и натурални продукти се крие нашата отдаденост към грижата за почвата, защото това е ключът към опазване и подпомагане на екосистемите. Без здрава почва няма как да се справим с кризата, пред която е изправена природата днес.

ПОСЛЕДВАЙТЕ #SaveEarthsSkin

Weleda, в сътрудничество с благотворителна организация DIRT и модела Аризона Мюз, се впускат в мисия за опазване на здравето на почвата на Земята.

"Мисията на Weleda Save Earth’s Skin е свързана с отношението към почвата, което бихме имали към нашата собствена кожа – без сурови химикали и по начин, който изисква грижи. Можем да направим всичко възможно, когато става въпрос да се отнасяме към Земята с уважението, което заслужава."

Аризона Мюз - модел, активист за опазване на околната среда и основател на благотворителната организация DIRT

Всичко зависи от нас!

По същия начин, по който защитаваме кожата си, можем да защитим почвата на Земята.
Започнете с малки стъпки, спазвайки тези съвети:

Съвет 1: Потърсете сертификати от трети страни и внимавайте за фалшиви изявления.

За да сте сигурни, че един продукт наистина работи срещу това, за което се твърди, потърсете сертификати и стандарти на трети страни, които имат независими мерки за тестване. С Weleda можете да бъдете уверени, че продуктите ни са създадени с уважение и грижа към Земята.

Съвет 2: Внимавайте с какво се храните и какво пиете.

Когато купувате органични и биодинамични храни и напитки означава, че те са отглеждани без използването на химически пестициди и синтетични минерални торове. Това е от полза за почвата, растенията и местообитанията на животните.

Съвет 3: Ако имате градина или засаждате растения в местния парк.

Засадете цветя и оставете дивите растения също да растат. Когато не окосявате тревата в двора/градината твърде късо, вие осигурявате местообитания за малки организми. Отглеждайте култури на свободни площи, за да предотвратите ерозия.

Съвет 4: Когато отглеждате растения, изберете компост без торф.

Независимо дали имате собствена градина, отглеждате стайни растения или сте отговорни за проект за градска градина, компостът подхранва почвата, поддържа я здрава и функционална. Уверете се, че компостът, който използвате, е без торф.

Подкрепяйки мисията на WELEDA, заедно се грижим за състоянието на почвата.

Подкрепяйки мисията на WELEDA, заедно се грижим за състоянието на почвата.

 • 80% от всички растителни съставки са органични.

 • 40% от нашите растителни съставки ще бъдат биодинамични до 2025 година.

 • Градините на Weleda се култивират според принципите на биодинамичното земеделие.

 • Устойчивата верига за доставки е със сертификат UEBT.

 • С използването на компост намаляваме отделянето на CO2 (въглероден диоксид).

 • Нашите партньорства по отношение на регенеративното земеделие ще се увеличат от 50 на 60 до 2025 година.

 • Нашият корпоративен отпечатък е въглеродно неутрален.

 • С нашия B-Corp сертификат ние активно работим върху модел за устойчива икономика и развитие.

Кожата на човека и почвата са сходни. От Weleda вярваме, че и за двете трябва да се полагат грижи.

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

 • Почвата, също както кожата на човек, има микробиом.

 • Почва с количеството на една чаена лъжичка, може да има повече микроорганизми, отколкото е броят на населението на планетата Земя.

 • 50% от CO2 (въглеродния диоксид) отива в почвата. Всъщност почвата е най-големият резервоар на CO2 (въглероден диоксид) след океаните.

 • В световен мащаб всяка минута 23 хектара обработваема земя изчезва поради суша и опустиняване.

 • Може да отнеме период до 2 000 години за възстановяването на 10 сантиметра почва.

ОБЕДИНЯВАМЕ СИЛИТЕ СИ

Заедно с модела Аризона Мюз, благотворителната организация DIRT и The Sustainable Soil Alliance се ангажирахме да образоваме хората за значението на здравата почва. Weleda инвестира допълнително 1% от оборота си за опазване на биоразнообразието, климата и почвата. През 2022 година се включваме към проекти за регенеративно земеделие с 400 000 евро.

В Германия, Австрия и Швейцария подпомагаме Фонд за плодородие на почвата към Швейцарска организация, която подпомага фермери да обработват повече от 1 милион квадратни метра земя по биологичен начин. В Австралия съдействаме на организацията Carbon8, която насърчава земеделци да работят според регенеративни методи и гарантира, че CO2 от атмосферата се свързва като въглерод в почвата. Във Франция оказваме подкрепа на La Sauge да управлява екологична градина в Париж. Други предстоящи инициативи в страните Испания, Чехия, Италия, Англия и Южна Корея могат да ускорят екологичните промени с наша полза.

Заеднo можем да направим значими промени! Присъединете се към нашата мисия, за да помогнем за повишаване осведомеността относно значението на почвата за бъдещето на нашата планета Земя.
Споделете различни съвети в тази насока с вашите аудитории в социалните медии като използвате #SaveEarthsSkin.