Здраве

Добро състояние на духа у дома

7 полезни съвета за грижа за себе си

Слънчевата светлина, звуците на природата, времето извън града – престоят сред природата е отпускащо и важно за доброто ни състояние. Можем ли да създадем това усещане между четирите стени на дома си?

Съвети за грижа в домашни условия

За да поддържате тялото, ума и душата си в хармония, важно е да поддържате добра рутина. Това ще ви помогне да подобрите здравето си. 

#1: Поканете природата в дома си

Поканете природата в дома си. Растенията се развиват много добре около прозореца или на балкона. Посадете семенца и се наслаждавайте на тяхната трансформация. 

#2: Изпълнете се със слънчева светлина

Витамин D участва в редица метаболитни процеси в тялото и изиграва важна роля в ашето здраве. Но за да го произвеждаме сами, кожата ни се нуждае от слънчева светлина. За това е добре да излизате след природата често. Друг вариант е да седнете пред широко отворен прозорец, да затворите очи и да дишате дълоко. 

Бъдете внимателни: може да изгорите. Защитете кожата си от UV лъчите като нанесете слънцезащита или като избягвате дългото излагане на слънце, най-вече в средата на деня. 

#3: Приютете гората в банята си

Ароматът на Сибирска ела обикноовено ни пренася в гората. Ароматът спомага енергизирането и намирането на вътрешния баланс.  В купа с топла вода капнете няколко капки ароматно масло и се насладете на аромата му.  

#4: Противодействайте на страха и тревогата

Нищо няма толкова отпускащ и успокояващ ефект както ароматът на лавандула. Нашият съвет: Разтрийте няколко капки лавандулово масло между дланите си, а след това ги поставете на 5 см от лицето си. Затворете очи, насладете се на аромата и се отървете от стреса.  

#5: Медитирайте редовно и позволете на въображението си да се развихри

Релаксацията започва от ума. Отделете 5 минути всеки ден и се отървете от стреса. Какво ще кажете за виртуална разходка сред природата? Използвайте въображението си и се разходете в гората - дори между собствените 4 стени на дома си.   

#6: Ритуал за стресираните ръце и крака

Често пренебрегваме ръцете и краката си в ежедневния разкрасителен ритуал. Но това са частите на тялото, които използваме най-много в ежедневието. Честото миене на ръцете и употребата на дезинфектанти може бързо да доведе до изсушаване на кожата. Висококачествените растителни масла и други богати и натурални съставки спомагат възстановяването и подсилването на защитната бариера на кожата.  Преди лягане, нанесете няколко капки масло по ръцете си и сложете памучни ръкавици. Стъпалата ви също ще се зарадват на такава интензивна грижа. 

#7: Дайте почивка на очите си

Работата от вкъщи често включва доста време пред компютъра. Много от нас се взират в екраните в продължение на часове. Това води до умора, сухота и замъглено виждане. Честите почивки и упражнения за очите ще ви помогнат да си починете и да релаксирате. 

Skin Food

Skin Food мултифункциона-лен крем за лице и тяло

Цялостно естествено подхранване за суха и загрубяла кожа