Семейство

Защо родители и акушерки разчитат на масажното олио с невен години наред

Едно олио с три уникални ползи: грижа за бебешката кожа, почистване на зоната на пелените и масаж. От поколения родители и акушерки разчитат на бебешкото олио с невен от Weleda, формулиран с органично сусамово масло и екстракт от невен. През 2019 година отбелязва своя 60-и рожден ден.

Новороденото се нуждае от топлина и сигурност, когато идва на този свят. След раждането деликатната бебешка кожа все още не е напълно развита. Въпреки че е пет пъти по-тънка от кожата на възрастните, кожата на бебето има важна задача от първия ден: да защити новородения организъм. Кожата служи и като бариера между вътрешния и външния свят. Следователно добрата грижа за кожата е важна за правилното развитие на кожата на бебето.

След раждането деликатната кожа на бебето все още не е напълно развита

Посрещане на новороденото с растително олио

Според антропософското виждане за живота, бебетата постепенно растат в тялото си през първите си години от живота. Те възприемат обкръжението със сетивата си и се научават да се разграничават от останалия свят. Бебешката кожа не е толкова зряла, колкото кожата на възрастните. Поради тази причина съставките в продуктите за грижа за бебето трябва да бъдат съобразени със специалните нужди на бебешката кожа. Нежно омазняване на кожата на бебето или придаване на обичлив масаж на вашето бебе ще подпомогне развитието на кожата на вашето бебе и ще му помогне  да придобие по-добро усещане за собственото си тяло. Масажите също засилват връзката между родител и дете. Това дава на бебетата усещане за сигурност и стабилност - така че те могат буквално да се чувстват комфортно в собствената си кожа.

Новородените се нуждаят от топлина и сигурност, когато идват на този свят

Какво прави растителните масла толкова специални

Чрез фотосинтезата растенията превръщат енергията от слънчевата светлина в материя като захари, които след това се превръщат в липиди и се съхраняват в семената. С други думи, растенията абсорбират слънчевата светлина. Семената и ядките на растенията се пресоват, за да се получи масло за употреба. Weleda винаги е използвала сусамово масло в своята формула без аромат на масажното олио с невен. Маслото от сусамово семе съдържа естествени антиоксиданти като витамин Е. Лесно се абсорбира от кожата и подпомага образуването на здрава кожна бариера.

Масажно олио с невен без аромат от Weleda, от 1959г

Изпитано и надеждно дуо в грижата за бебето в продължение на 60 години: невен и сусамово масло

Със своите жълти до тъмно оранжеви цветчета, растението невен е истински капан за слънцето. От юни до късна есен сияйните му цветове гонятслънцето. През този дълъг период на цъфтеж, растежът на растението продължава непрекъснато - знак за огромната жизненост на невена. Той абсорбира слънчевата светлина и топлината, превръщайки ги в структуриращи, защитни и възстановяващи сили, които са особено полезни за грижата на деликатната, раздразнена кожа.

Невенът предпазва нежната бебешка кожа, а жизнените му сили облекчават първите признаци на зачервяване. Много по-добре е да използвате нежно, подхранващо олио за почистване на кожата, вместо пенещи се средства, които могат да влошат състоянието на раздразнената кожа.

Масажното олио с невен Преди и Сега

От поколения акушерки, майки и бащи оценяват бебешкото олио с невен като чудесно, семпло и ефективно:

"Аз съм голям фен! Двете ми дъщери вече са големи и използвахме олиото и при двете. Това, което ми харесва е, че има множество функции - идеално е за бебешки масаж, грижи за зоната на пелените и почиства кожата. Родих и на двете ми дъщери като външен пациент и се прибрахме след няколко часа. Това също означаваше, че трябва да се справим с първите им лепкави изпражнения (меконий) - без олио е почти невъзможно да се премахнат от кожата. По-късно през целия период с пелените, олито беше идеално както за почистване, така и за подхранване на кожата. Така че за мен това е продукт 3 в 1: за уелнес, грижа и почистване. "

Соня Краус

Обслужване на клиенти и продажби, Weleda AG