Красота

Как да си направим отпускащ масаж на прасеца?

Мускулите на прасеца и Ахилесовото сухожилие се използват усилено при всяка крачка, която правим. Ахилесовото сухожилие особено много се напряга, ако стоим прекалено сковани. Ако поддържаме мускулите на прасеца еластичи бихме избегнали напрежението в Ахилесовото сухожилие.

Намерете удобно и сигурно място, където се чувствате спокойни. Изберете масажно масло и започнете.

Нашият пет степенен масаж за прасеца

Стъпка 1: Стойеки на пода, поставете крака си близо до тялото. Издърпайте „топката“ на крака върху навита кърпа например, за да разтегнете Ахилесовото сухожилие.

Стъпка 2: Разтъркайте двата палеца по Ахилесовото сухожилие от средата навън. Уверете се, че никога не разтърквате по продължението му, защото това би причинило възпаление на сухожилието.

Стъпка 3: Отпуснете крака на пода. Обвийте ръце около прасеца и издърпайте нагоре към коляното, като натиснете леко.

Стъпка 4: Поставете пръстите на двете ръце върху двете страни на прасеца и масажирайте с кръгови движения. Повтаряйте процеса, като всеки път се придвижвате с няколко сантиметра по-близо до средата на прасеца, като си проправяте път през него отвън навътре.

Стъпка 5: Разклатете ритмично прасеца, за да отпуснете мускулите и след това нежно ударете прасеца, използвайки дланите си. Сега масажирайте и другия прасец, следвайки стъпките.

Внимание!

Не масажирайте краката си, в случаи на мускулни растежения или навяхвания. Също, въздържайте се от масаж в случаи на разширени вени или задържане на вода.